Συρία: Εκτέλεση 24 ατόμων που καταδικάστηκαν για εμπρησμό δασών

Συρία: Εκτέλεση 24 ατόμων που καταδικάστηκαΣυν για εμπρησμό Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press/Αρχείου.
0

Συνολικά 24 άτομα εκτελέστηκαν στη Συρία καθώς καταδικάστηκαν για εμπρησμούς που προκάλεσαν καταστροφικές πυρκαγιές πέρσι στερώντας τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και καίγοντας χιλιάδες στρέμματα δασών.

Οι δράστες ομολόγησαν ότι είχαν πυρπολήσει πολλές τοποθεσίες σε τρεις επαρχίες και συνελήφθησαν πέρυσι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, 11 ακόμη άτομα που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ άλλα τέσσερα καταδικάστηκαν σε προσωρινή καταναγκαστική εργασία, αναφέρει η ανακοίνωση. Σε πέντε ανήλικους επιβλήθηκαν επίσης ποινές φυλάκισης από 10 έως 12 χρόνια για τη συμμετοχή τους.

Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν περισσότερα από 370 σπίτια και εκτεταμένες δασικές εκτάσεις, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε γεωργικό εξοπλισμό και υποδομές, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι φωτιές σημειώθηκαν στις επαρχίες της Λαττάκειας, του Ταρτούς και της Χομς.

Σημειώνεται ότι το 2017, η Διεθνής Αμνηστία αποκάλυψε εκστρατεία μαζικών απαγχονισμών στη φυλακή «Saydnaya», που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού.


Η έκθεση της Αμνηστίας, «Human Slaughterhouse» διαπίστωσε ότι 13.000 άνθρωποι είχαν εκτελεστεί στη φυλακή, με το «πράσινο φως» από ανώτερα στελέχη του καθεστώτος.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν τα μεσάνυχτα από τα κελιά τους με το πρόσχημα της μεταφοράς τους, αλλά αντ' αυτού, οδηγήθηκαν στους χώρους της φυλακής, όπου απαγχονίστηκαν. Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε τις κατηγορίες.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Διεθνή / Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Η μελέτη του Lancet αποκαλύπτει ότι η παιδική σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί παγκόσμια κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας υγείας, με ελάχιστη πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες.
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Υγείας προσπάθησε πολλές φορές να αποτάξει τον τίτλο του αντιεμβολιαστή, ωστόσο οι πράξεις και τα λόγια του έως σήμερα αποδεικνύουν το αντίθετο
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Διεθνή / Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος είναι απίθανος, αλλά η μετατόπιση των στόχων εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα και την Ουκρανία υποδηλώνει ότι η κρίση στο Κασμίρ θα μπορούσε να κλιμακωθεί
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και το Politico, η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά με τη βρετανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές με γνώση των εξελίξεων
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM