ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Μπακογιάννης: Δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ

Μπακογιάννης: Δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ Facebook Twitter
AP
0

Την αλληλο-επίρριψη ευθυνών την επομένη της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Αττική, σχολιάζει ο δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης κάνοντας λόγο για «παιχνίδι που απωθεί τους πολίτες».

«Αυτό το παιχνίδι που παίζεται την επομένη του "Μπάλλου" με διάφορες δηλώσεις αλληλο-επίρριψης ευθυνών είτε σε κεντρικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, μας φτηναίνει όλους και απωθεί τους πολίτες. Και καθόσον αφορά εμένα τουλάχιστον, συνειδητά αρνούμαι να το παίξω» σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του στο Instagram ο κ. Μπακογιάννης.

Όπως λέει, το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία προκλήθηκε στον Κολωνό, όχι επειδή δεν καθαρίστηκαν τα φρεάτια, «το κάναμε άλλωστε σε όλη την πόλη ακόμα και αν τυπικά αρκετά δεν ήταν στην ευθύνη μας», αλλά επειδή δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η γειτονιά είναι σε εκκρεμότητα από το 1998 και ας πλημμύριζε ξανά και ξανά, με μια μελέτη που έμεινε στα συρτάρια γιατί εμπλέκονταν πολλοί συναρμόδιοι».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει ότι από τις 30 Αυγούστου το διοικητικό συμβούλιο του δήμου ενημερώθηκε ότι ο δήμος Αθηναίων διεκδίκησε και ανέλαβε την αρμοδιότητα «για να προχωρήσει επιτέλους το έργο

«Επικαιροποιεί τη μελέτη [ο δήμος], εξασφάλισε τα αναγκαία τρία εκατομμύρια και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το αντιπλημμυρικό έργο μέσα στο χειμώνα. Αυτό ενδιαφέρει τη γειτονιά, όπως και η πόλη ενδιαφέρεται για το πως θα προσαρμόσουμε συνολικά τις αστικές μας υποδομές στις νέες συνθήκες. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αχρείαστα» καταλήγει ο δήμαρχος Αθηναίων. 

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM