Βρετανία: Καταναλωτές αποθηκεύουν τρόφιμα για τα Χριστούγεννα

Βρετανία: Καταναλωτές αποθηκεύουν τρόφιμα για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
Associated Press
0

Οι Βρετανοί ξεκίνησαν ήδη να αγοράζουν τρόφιμα για το τραπέζι των Χριστουγέννων καθώς οι αναταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού οδήγησε τους ειδικούς να καλέσουν τους καταναλωτές να προβούν σε πρόωρες αγορές αν δε θέλουν να «ξεμείνουν» χωρίς τα απαραίτητα εδέσματα κατά τις γιορτές.

Στο άκουσμα των ειδήσεων για ενδεχόμενες ελλείψεις σε τρόφιμα, πολίτες αγοράζουν γαλοπούλες με τις πωλήσεις να αυξάνονται πάνω από 400%, αν και τα Χριστούγεννα απέχουν σχεδόν τρεις μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βρετανικό σούπερ μάρκετ Iceland που πουλά κυρίως κατεψυγμένα τρόφιμα, σημειώνει αύξηση 409 % στις πωλήσεις γαλοπούλας σε σύγκριση με πέρυσι. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Ομοσπονδίας κατεψυγμένων τροφίμων, Ρίτσαρντ Χάροου είπε ότι ορισμένοι πελάτες έχουν στραφεί μόνιμα στην αγορά κατεψυγμένων προϊόντων. «Αυτό σε συνδυασμό με τις τρέχουσες ανησυχίες για την προμήθεια τροφίμων σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα επιλέξουν κατεψυγμένα τρόφιμα αυτά τα Χριστούγεννα» προσθέτει. 

Η έλλειψη κρεοπωλείων, ειδικότερα, θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποθέματα τροφίμων τα Χριστούγεννα για εκατομμύρια καταναλωτές. Αγρότες ανέφεραν ότι αναγκάζονται να σκοτώνουν και να πετούν χοίρους επειδή υπάρχει έλλειψη κρεοπωλών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 150.000 ζώα απειλούνται να θανατωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένα χριστουγεννιάτικα δώρα και τρόφιμα αναμένεται να είναι ελάχιστα ή να εξαφανιστούν τελείως από τα ράφια καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές.

Η κρίση στον εφοδιασμό κρέατος προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη οδηγών μεταφορικών οχημάτων, όπως και η ενεργειακή κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα. 

Με τις εταιρείες καυσίμων και τα σούπερ μάρκετ να προειδοποιούν ότι η έλλειψη οδηγών πλήττει τις διανομές, η κυβέρνηση είπε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι θα αλλάξει προσωρινά τους κανόνες μετανάστευσης και θα δώσει 5.000 βίζες σε οδηγούς της ΕΕ ώστε να δουλέψουν στη Βρετανία.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι 300 από αυτούς θα μπορούσαν να φτάσουν αμέσως για να οδηγήσουν τις νταλίκες μεταφοράς καυσίμων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον μόλις 127 οδηγοί έχουν υποβάλει αίτηση

Με πληροφορίες από Mirror και Ertnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM