CryptoPunk ράπερ, τι φάση;

CryptoPunk ράπερ, τι φάση; Facebook Twitter
Στην ουσία είναι μια συλλογή από πιξελαρισμένα εικονίδια μεγέθους 24x24 με εκκεντρικές φιγούρες, σαν να βγήκαν από την πανκ σκηνή του Λονδίνου.
0

Όνομα: CryptoPunks

Ηλικία: 4 χρονών

Εμφάνιση: Στην ουσία είναι μια συλλογή από πιξελαρισμένα εικονίδια μεγέθους 24x24 με εκκεντρικές φιγούρες, σαν να βγήκαν από την πανκ σκηνή του Λονδίνου. Βασικό, καμιά φιγούρα δεν μοιάζει με την άλλη.

Κάτι σαν νέα emojis δηλαδή; Όχι, δεν έχουν καμιά σχέση με τα emojis, απλά και μόνο ο σχεδιασμός τους έχει την ίδια φιλοσοφία (λέμε τώρα). Περισσότερο έχουν σχέση με τα NFTs (Non-Fungible Tokens). Ή μάλλον προηγούνται των NFTs. Για να το θέσουμε πιο απλά, χωρίς τους CryptoPunks δεν θα υπήρχαν τα NFTs ή το crypto art κίνημα, αλλά γι’ αυτά θα μιλήσουμε όταν το φέρει η ώρα.   

CryptoPunk Facebook Twitter
Δεν έχουν καμιά σχέση με τα emojis, απλά και μόνο ο σχεδιασμός τους έχει την ίδια φιλοσοφία (λέμε τώρα).

Και τι μπορείς να κάνεις με αυτούς, δηλαδή, αν δεν είναι emojis; Αρχικά μπορείς να τους χαζέψεις. Μετά μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες εδώ. Κι αν ψηθείς, μπορείς να αγοράσεις και κανέναν από αυτούς στο Ethereum, blockchain γνωστού κρυπτονομίσματος όπου είναι κωδικοποιημένοι. 

Αχά, ενδιαφέρον… Και πόσοι είναι αν επιτρέπεται; Είναι δέκα χιλιάδες συνολικά. Υπάρχουν 6.039 αρσενικοί πανκ και 3.840 θηλυκές πανκ. Οι υπόλοιποι 121 είναι πίθηκοι, ζόμπι και εξωγήινοι. Οι 696 από αυτούς φορούν έντονο κραγιόν, 286 έχουν 3-D γυαλιά, 128 ροζ μάγουλα, 94 αλογοουρές ενώ 303 έχουν μακριές φαβορίτες και μουστάκι, 78 έχουν πεταχτά δόντια και 44 φορούν σκούφο. Άλλοι καπνίζουν, φοράνε σκουλαρίκια, και γενικά στυλιστικά βρίσκεις ό,τι θέλεις. 

Τι στο καλό; Δεν ξέρεις τίποτα ακόμη. Γενικά πετυχαίνεις 9 εξωγήινους, αλλά ο ένας από αυτούς θεωρείται πιο σπάνιος. 

Γιατί; Ποιος είναι αυτός; Τόσο περίεργος είναι; Ο Cryptopunk635 είναι ο πιο σπάνιος, όχι, όμως επειδή είναι γαλάζιος και αδύνατος, όπως θα νόμιζες λογικά, αν τον έβλεπες, αλλά επειδή είναι ο μόνος που αριθμός του είναι κάτω από 1000 – γενικά κάθε πανκ αναγνωρίζεται από τον αριθμό του. Εξαιτίας επομένως της σειράς που βρίσκεται στοιχίζει περισσότερο από τους άλλους. Επιπλέον ξέχασα να σου πω νωρίτερα ότι οι CryptoPunks είναι συλλεκτικοί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ερευνητών του Institute For the Future (IFF) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η αξία του συνόλου των 10.000 CryptoPunks έχει ξεπεράσει τα 1,95 δισ. αμερικανικά δολάρια (1,6 δισ. ευρώ). Επιπλέον τους δημοπρατεί και ο οίκος Christie’s.

Cryptopunk635 Facebook Twitter
Ο Cryptopunk635 είναι ο πιο σπάνιος.

Μισό λεπτό. Πόσο στοιχίζουν δηλαδή; Εχμ, δεν είναι και τόσο φτηνοί. Καλύτερα να αρχίσεις να συλλέγεις playmobil, κόμικς ή κανένα δίσκο.

Λέγε, πόσο στοιχίζουν και άσε τα σάπια. Άντε, ας το πάρει το ποτάμι. Οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν. Αυτήν τη στιγμή η φθηνότερη φιγούρα κοστίζει 225.000 δολάρια. Η ακριβότερη πάντως πουλήθηκε πριν από ενάμιση μήνα για 5,3 εκατομμύρια δολάρια, συγκεκριμένα o CryptoPunk7252.

Ρε τι μας λες, κουζουλάθηκες; Και τι να τον κάνω έναν τέτοιον, να τον αποθηκεύσω; Άμα έχεις τόσα λεφτά να σπαταλήσεις, κάτι θα βρεις. Πάντως, άκου τι σκαρφίστηκε ένας ράπερ όταν ακόμη ήταν σε λογική τιμή και αποφάσισε να αγοράσει έναν. 

Υποθέτω κάτι έξυπνο; Λοιπόν, ο Mig Mora είχε μια μικρή καριέρα στα '00s στο χιπ-χοπ. Μετά τα παράτησε και βρήκε μια κανονική δουλειά, όπως όλος ο κόσμος που δεν περνάει στο σταριλίκι. Τα κρυπτονομίσματα ήταν το χόμπι του από το 2017. Μέχρι που αγόρασε τον μοναδικό cryptopunk rapper, τον CryptoPunk5528. Ο Spottie WiFi, όπως είναι πια γνωστός, κάνει cyber-παρτι σε ψηφιακά καζίνο, σε πλατφόρμες όπως στο Bored Ape Yacht Club, και τα εισιτήρια δημοπρατούνται στο Sotheby’s. Για να μην σ' τα πολυλογώ πάλι, ο Mora από εκεί που η ραπ καριέρα του ήταν στα αζήτητα, κατάφερε να βγάλει 192.000 δολάρια σε 60 δευτερόλεπτα, όσα δεν κατάφερε να δει ούτε ζωγραφιστά όταν ήταν αληθινός ράπερ! Αν τον ρωτήσεις σήμερα, πιστεύει ότι είναι το μέλλον της μουσικής και θεωρεί τα NFTs το πιο κουλ πράγμα που του έχει συμβεί.

Δες το πάρτι:

Τι να πεις: O CryptoPunk1794 δεν είναι φτυστός ο Sid Vicious;

Τι να μην πεις: Σιγά την υψηλή τέχνη με τους cyber-άπλυτους.





 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM