Όνομα: Bitcoin

 

Ηλικία: 12 με 13 ετών 

 

Εμφάνιση: Στην ουσία είναι μια ψηφιακή μονάδα αξίας η οποία μπορεί να ανταλλάσσεται ηλεκτρονικά. Δεν διατίθεται σε φυσική μορφή, αλλά, εντάξει, μπορεί να το φανταστεί κανείς και σαν ένα παραδοσιακό κέρμα. Έχει και σύμβολα, το BTC ή το XBT!

 

Αυτά τα κρυπτονομίσματα τα ακούω συνέχεια τελευταία; Ναι, είναι της μόδας, καιρό τώρα! Τα δημιούργησε ένας τύπος με το όνομα Satoshi Nakamoto, το οποίο δεν ανήκει σε κάποιο αληθινό πρόσωπο. Είναι ένα ψευδώνυμο πίσω από μια ομάδα ατόμων ή ενός ατόμου που δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί  η πραγματική του ταυτότητα. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι κρύβονται πίσω από το όνομα ανά καιρούς, αλλά κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα. 

 

Ποια είναι, δηλαδή, η πραγματική τους αξία; Μη μου το εξηγήσεις πάλι στα ψηφιακά: Λοιπόν, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, ένα bitcoin ισούται με 34.532,76 ευρώ.

 

Μπορώ να αποκτήσω και εγώ; Σαφώς, όλοι μπορούμε να αγοράσουμε! Κάποιοι μάλιστα που επένδυσαν νωρίς σε αυτό τώρα δεν ξέρουν τι έχουν! Επενδύεις όπως με τις μετοχές στο χρηματιστήριο ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Βέβαια, από την άλλη, όπως και με τις μετοχές, μπορεί να χάσεις και τα κέρατα σου!

 

Σε τι διαφέρουν, δηλαδή, από τα κανονικά χρήματα; Βασικά, μπορείς να κάνεις τις οικονομικές σου συναλλαγές σε όλο τον πλανήτη άμεσα και χωρίς πρόβλημα. Χρειάζεσαι μόνο ένα smartphone και μια καλή σύνδεση. Το κόστος συναλλαγών είναι εξαιρετικά χαμηλό. Επιπλέον, μπορείς να τα μεταφέρεις εύκολα, δηλαδή η μνήμη σου αρκεί, και αν δεν τα θυμάσαι, τα γράφεις σε ένα χαρτί και οι συμβατικές τους αξίες μπορούν να αντιγραφούν, πράγμα ανήκουστο. Σου δίνει διαφάνεια, αποκλειστικό έλεγχο και διάφορα άλλα. Αυτήν τη στιγμή μεταφέρω αυτά που γράφει η Βικιπαίδεια και μάλλον χρειαζόμαστε έναν οικονομολόγο ή έναν επενδυτή για να μας λύσει όλες τις απορίες. Ή τη Megan Thee Stallion!

 

Ποια είναι αυτή πάλι; Είναι μια από τις πιο ανερχόμενες ράπερ της τελευταίας διετίας. Πήγε στο νούμερο 1 του Ηοt 100 του Billboard πέρσι με το κομμάτι «Savage», σε ένα remix με την Beyonce, και μετά το «WAP» με την Cardi B. Δεν τη φτάνει κανείς ή καμία.

 

Και πού κολλάει μια Αφροαμερικανή ράπερ; Πρόσφατα έκανε μια συνεργασία με μια γνωστή υπηρεσία πληρωμών για κινητά, την Cash App, για μια σειρά από εκπαιδευτικά βίντεο που μυούν το κοινό και συγκεκριμένα τις σέξι φιλενάδες της στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. 

 

Τι; Ναι, ναι! Έχουν ονομάσει το πρότζεκτ «Bitcoin for Hotties». Βασίζεται στο «Hot Girl lifestyle» και προωθεί έναν τρόπο ζωής για καυτά, σέξι κορίτσια που «θέλουν να περνάνε καλά, να είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση ζώντας την αλήθεια τους και το πιο σημαντικό να ζουν με τόλμη!». Επίσης, να είναι ενημερωμένες όσον αφορά τα οικονομικά τους και να κάνουν επενδύσεις!

 

Έλα τώρα! Σοβαρέψου! Δες το πρώτο βίντεο, αν δεν με πιστεύεις. Απαντάει σε ερωτήσεις όπως γιατί έχει αξία το Bitcoin και πώς λειτουργεί, καθώς πίνει τσάι που της σερβίρει ένας γυμνόστηθος ημίθεος ή κλαδεύει μια πρασινάδα δολαρίου. Είναι η επιτομή του σέξι κουλ, όταν το παρομοιάζει σαν έναν άγριο επιβήτορα που κανείς δεν μπορεί να τον τιθασεύσει. Την αγαπώ, αυτήν τη γυναίκα!

 

 

Τι να πεις; «Μόλις κατάλαβα επιτέλους τι είναι αυτό το καταραμένο blockchain! Megan, άνοιξε μας κι άλλο τα μάτια!»

 

Τι να μην πεις; «Καλέ, τι νύχια είναι αυτά!»