ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Εκλογές στη Γερμανία: Μεγαλύτερη η προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες σε σχέση με το 2017

Εκλογές στη Γερμανία: Μεγαλύτερη η προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες σε σχέση με το 2017 Facebook Twitter
Πολίτες σχηματίζουν ουρά έξω από εκλογικό κέντρο στο Βερολίνο - Πηγή: Associated Press.
0

Το κεντρικό εκλογικό γραφείο της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι παρατηρείται μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Στην πλειοψηφία των κρατιδίων της χώρας καταγράφεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχετικά υψηλότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων από ότι στις προηγούμενες εκλογές, το 2017. Τότε το 76,2% των πολιτών είχε πάει στις κάλπες. 

Παράλληλα, πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν την επιστολική ψήφο, ανάμεσά τους και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Εκλογικό Γραφείο, η επιστολική ψήφος ενδεχομένως να ξεπεράσει το 40% του συνόλου των ψήφων, όταν το 2017 είχε περιοριστεί στο 28,6%.

Στο μεταξύ, από την ψηφοφορία δεν έλειψαν και οι «γκάφες». Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ κατά την άσκηση νωρίτερα σήμερα του εκλογικού του δικαιώματος στο Άαχεν, δίπλωσε το ψηφοδέλτιο κατά τρόπο ώστε να φαίνεται τι είχε ψηφίσει, κάτι που απαγορεύεται.

Τελικά, αποφασίστηκε η ψήφος του να μετρηθεί κανονικά παρά το γεγονός ότι συνιστά «παραβίαση του απορρήτου της ψηφοφορίας».

«Ένας εθνικά γνωστός πολιτικός ψήφισε το δικό του κόμμα, όπως ήταν αναμενόμενο. Δεν μπορεί λοιπόν να θεωρηθεί ότι επηρέασε άλλους ψηφοφόρους», ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των LGBTQ+, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο
NEWSROOM
Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ