Βρετανία: Χάος με τις ελλείψεις καυσίμων - Ουρές στα πρατήρια, χορηγούν εκτάκτως βίζες σε οδηγούς φορτηγών

Βρετανία: Χάος με τις ελλείψεις καυσίμων - Ουρές στα πρατήρια, χορηγούν εκτάκτως βίζες σε οδηγούς φορτηγών Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται σήμερα να χαλαρώσει προσωρινά τους κανονισμούς σε ό,τι αφορά τις θεωρήσεις εισόδου, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους ξένους οδηγούς φορτηγών, την ώρα που η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ελλείψεις, μεταξύ άλλων στην προμήθεια καύσιμων.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα εκδώσει βραχυπρόθεσμα έως και 5000 προσωρινές θεωρήσεις εισόδου (visa), μπροστά στην έλλειψη περίπου 100.000 ξένων οδηγών βαρέων οχημάτων, η οποία προκλήθηκε από την πανδημία και το Brexit.

Βρετανία: Χάος με τις ελλείψεις καυσίμων - Ουρές στα πρατήρια, χορηγούν εκτάκτως βίζες σε οδηγούς φορτηγών Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ

Μια απόφαση, η οποία θα ισοδυναμούσε με στροφή 180 μοιρών για τον Βρετανό πρωθυπουργό, η κυβέρνηση του οποίου αυστηροποίησε τους μεταναστευτικούς νόμους μετά το Brexit και επέμεινε στην ανάγκη να μπει τέλος στην εξάρτηση της Βρετανίας από το εργατικό δυναμικό ξένων χωρών.

Οι ελλείψεις, που έχει προκαλέσει η απουσία οδηγών, επηρεάζουν τον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά επίσης εκείνον της ενέργειας, με αποτέλεσμα το κλείσιμο πρατηρίων καυσίμων.

Σε λίγες ημέρες, τεράστιες ουρές αναμονής σχηματίστηκαν μπροστά από τα βενζινάδικα, όπου οι Βρετανοί, αψηφώντας τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για ηρεμία, συγκέντρωναν αποθέματα καυσίμων.

«Θέλω απλά να γεμίσω για να πάω για δουλειά. Ο κόσμος γεμίζει μπιτόνια, είναι γελοίο», δήλωσε ο Μάικ Ντέιβι, ένας οδηγός ηλικίας 56 ετών, που περίμενε για πάνω από μισή ώρα, προκειμένου να βάλει βενζίνη σε έναν πρατήριο καυσίμων στο Κεντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Καθώς η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εξέρχεται από την πανδημία της COVID-19, η αύξηση στις ευρωπαϊκές τιμές χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου και η μετά το Brexit έλλειψη οδηγών φορτηγών οδήγησε σε κλείσιμο κάποιων πρατηρίων βενζίνης και αύξησε τους φόβους για κρίση στη διανομή τροφίμων.

Η BP έκλεισε προσωρινά κάποια από τα 1.200 πρατήριά της στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω έλλειψης αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, την οποία απέδωσε στις ελλείψεις οδηγών φορτηγών. Η Esso της ExxonMobil είπε ότι επηρεάστηκε επίσης ένας μικρός αριθμός από τα 200 σημεία λιανικής της Tesco Alliance

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική αλλά διακριτική επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Διεθνή / Ιστορική αλλά διακριτική η επίσκεψη αλ Σαράα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στη Συρία να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός ως προς τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας»
LIFO NEWSROOM
Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM
«Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Διεθνή / «Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Αυτή την περίοδο, οι θαυμαστές του ριάλιτι παρακολουθούν με αγωνία τη στιγμή που τα μικρά, τα οποία εκκολάφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επιχειρήσουν την πρώτη τους πτήση
LIFO NEWSROOM
Ανάσα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Διεθνή / «Ανάσα» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν υπόθεση που θα μπορούσε να ακυρώσει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, διατηρώντας σε ισχύ το ιστορικό προηγούμενο του 2015
LIFO NEWSROOM