Ο Τριντό φώναξε σε διαδηλωτή που πρόσβαλε τη σύζυγό του και δεν το μετανιώνει

Ο Τριντό επιτέθηκε λεκτικά σε διαδηλωτή που πρόσβαλε τη σύζυγό του και δεν το μετανιώνει Facebook Twitter
AP/Φωτογραφία Αρχείου
0

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, υπερασπίστηκε την απόφασή του να φωνάξει σε διαδηλωτή ο οποίος πρόσβαλε τη σύζυγό του, Σοφί Γκρεγκουάρ.

Ο Τριντό, τον οποίο διέκοπταν συνεχώς πολίτες αντίθετοι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, αντέδρασε έντονα χθες ενώ προετοιμαζόταν για μια συνέντευξη ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ένας άνδρας, που στεκόταν στην άλλη πλευρά του δρόμου, έκανε υποτιμητικά σχόλια σε βάρος της συζύγου του και ο Τριντό του απάντησε φωνάζοντας «Δεν υπάρχει ένα νοσοκομείο που θα έπρεπε να πας να ενοχλήσεις αυτή τη στιγμή;».

Οι επικριτές του Καναδού πρωθυπουργού αναφέρουν πως το σχόλιο από τον ηγέτη του Φιλελεύθερου Κόμματος ήταν άκομψο, δεδομένου ότι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από νοσοκομεία για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι οι αρχές επιμένουν οι πολίτες να εμβολιαστούν.

«Είμαι ιδιαίτερα σκληρόπετσος και είμαι ικανός να δεχθώ κάθε είδους προσβολές» δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ο Τριντό.

«Αλλά καταφέρθηκε εναντίον της οικογένειάς μου. Είπε απεχθή, μισογυνιστικά πράγματα για τη σύζυγό μου. Ο καθένας έχει τα όρια του» πρόσθεσε.

Η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται σε ολοένα και πιο αρνητικό κλίμα ενόψει των εκλογών, τις οποίες ο Καναδός πρωθυπουργός κήρυξε δύο χρόνια νωρίτερα για να δώσει στους ψηφοφόρους την ευκαιρία να καταθέσουν την ετυμηγορία τους σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Τζάστιν Τριντό έχει τη μειοψηφία των εδρών στη Βουλή, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να στηριχθεί και από άλλα κόμματα για να κυβερνήσει.

Χθες, κατηγόρησε τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος Έριν Ο΄ Τουλ, τον βασικό αντίπαλό του, πως στηρίζει όσους αντιτίθενται στους εμβολιασμούς κατά του Covid-19.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Leger για το Canadian Press, οι Φιλελεύθεροι και οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν και οι δύο ποσοστό 32%, με τους προσκείμενους στην αριστερά Νέους Δημοκράτες να συγκεντρώνουν ποσοστό 20%.

Με πληροφορίες του Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM