Θωμαΐδης: Αν εντείνουμε τους εμβολιασμούς τον Σεπτέμβριο, θα αποφύγουμε τα 10.000 κρούσματα ημερησίως

Θωμαΐδης: Αν εντείνουμε τους εμβολιασμούς τον Σεπτέμβριο, θα αποφύγουμε τα 10.000 κρούσματα ημερησίως Facebook Twitter
0

Σταθεροποίηση του ιικού φορτίου το τελευταίο τετραήμερο στην Αττική λόγω της απουσίας των εκδρομέων δείχνουν τα στοιχεία σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Ωστόσο με την επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται αύξηση, «μία περαιτέρω διάδοση» του κορωνοϊού όπως εκτίμησε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Αυτό θα φέρει συνολική επιβάρυνση όπως τόνισε στην Αττική.

Επισήμανε ότι με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και το γεγονός, μεταξύ άλλων, ότι έχει αναιρεθεί η προσοχή του κόσμου, καταγράφονται υψηλά νούμερα κρουσμάτων σε σχέση με πέρυσι.

«Με την επιστροφή θα υπάρξει μία αύξηση μέσα στον Σεπτέμβριο που μπορεί να κορυφωθεί από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, και αυτό μπορεί να έχει μία πίεση στο σύστημα Υγείας στην Αττική», εκτίμησε ο Νίκος Θωμαΐδης.

«Η αλήθεια είναι ότι αν τηρήσουμε τον ρυθμό εμβολιασμού που έχει επιτευχθεί ακόμα και κάτω από τις συνθήκες της χαλάρωσης και τον εντείνουμε μέσα στο Σεπτέμβριο, δεν θα το φτιάσουμε αυτό το νούμερο των 10.000 κρουσμάτων» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν εμβολιαστεί ο κόσμος είναι πολύ πιθανό να δούμε το κύμα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Γνωρίζουμε τι έχει γίνει το παρελθόν» σημείωσε.

«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο» είπε μεταξύ άλλων.

Επισήμανε ακόμα ότι σύμφωνα με τα λύματα έχει αυξηθεί σημαντικά η χρήση της κάνναβης και διεγερτικών εν γένει όπως είναι η αμφεταμίνη κλπ.

«Φαίνεται ότι υπάρχει συνολική αύξηση της χρήσης της κοκαΐνης». Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην πανδημία διευκρίνισε αλλά ενδεχομένως να ευνόησαν οι συνθήκες για τη διακίνηση, κατέληξε ο καθηγητής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM