Κλιματική αλλαγή: Ο Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη

Κλιματική αλλαγή: Ο Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη Facebook Twitter
0

Ο Ιούλιος ήταν ο πιο θερμός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή επιστημονική και ρυθμιστική υπηρεσία των ΗΠΑ. 

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, συνδυαστικά η θερμοκρασία επιφάνειας εδάφους-θαλασσών ήταν 0.93 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσον όρο των 15.8 βαθμών του 20ου αιώνα. 


Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι καταγραφές, πριν από 142 χρόνια. Το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί τον Ιούλιο του 2016. 


Στο βόρειο ημισφαίριο δε, η θερμοκρασία επιφάνειας εδάφους έφτασε σε «πρωτοφανές» υψηλό, 1,54 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τον μέσον όρο, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ τού 2012. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτός ο Ιούλιος ήταν ο πιο θερμός που καταγραφεί ποτέ στην Ασία, και ο δεύτερος θερμότερος στην Ευρώπη - μετά τον Ιούλιο του 2018. 

Κλιματική αλλαγή: Ο Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη Facebook Twitter


Οι ειδικοί αποδίδουν το αρνητικό αυτό ρεκόρ στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Σε ανακοίνωση, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) αναφέρει πως «η δυσάρεστη διάκριση» του Ιουλίου είναι λόγος ανησυχίας. 


«Σ'αυτήν την περίπτωση, η πρώτη θέση είναι η χειρότερη. Το νέο αυτό ρεκόρ προσθέτει λόγους προβληματισμού στην ήδη ανησυχητική πορεία τής κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη» αναφέρει ο διοικητής της υπηρεσίας, Ρι Σπίνραντ. 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε διεθνής έκθεση «ορόσημο» από το αρμόδιο τμήμα του ΟΗΕ ωςη τελευταία ηχηρή προειδοποίηση της επαπειλούμενης κλιματικής καταστροφής

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών (IPCC) για την κλιματική αλλαγή, οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες αλλάζουν το κλίμα της Γης με τρόπους «πρωτοφανείς», με κάποιες από τις αλλαγές αυτές να είναι πλέον «αναπόδραστες και μη αναστρέψιμες» προειδοποιούν οι επιστήμονες της Επιτροπής του ΟΗΕ. 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM