Ιαπωνία: Οι νέοι γονείς στέλνουν στους παππούδες σακιά με ρύζι με τη φωτογραφία των νεογέννητων - Λόγω πανδημίας

Ιαπωνία: Οι γονείς στέλνουν σακιά με ρύζι με το βάρος και τη φωτογραφία των νεογέννητων στους συγγενείς τους - Λόγω πανδημίας Facebook Twitter
0

Οι νέοι γονείς στην Ιαπωνία στέλνουν στους συγγενείς τους να αγκαλιάσουν σακιά με ρύζι που ζυγίζουν όσο το νεογέννητο, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού που καθιστά απαγορευτικές τις επισκέψεις στα νοσοκομεία. 


Τα μικρά σακιά βγαίνουν σε μεγάλο εύρος σχεδίων, με κάποια από αυτά να έχουν σχήμα νεογέννητου τυλιγμένου σε κουβερτάκι, με τη φωτογραφία του μωρού πάνω τους, ώστε να δίνεται όλο και πιο ανάγλυφα η εντύπωση στους συγγενείς πως αγκαλιάζουν το νέο μέλος της οικογένειάς τους. 


Η ποσότητα ρυζιού με την οποία παραγεμίζεται το «ανθρωπόμορφο» σακί εξαρτάται από το βάρος γέννησης τού μωρού, με την τιμή ασφαλώς να αναβαίνει αναλόγως κιλών νεογέννητου. 

Κάποιες εταιρείες χρεώνουν ένα γεν το γραμμάριο - με ένα σακί 3,5 κιλών να κοστίζει 3,500 γεν, τουτέστιν περί τα 27 ευρώ. 
 


«Η ιδέα μού ήρθε πριν από 14 χρόνια όταν γεννήθηκε ο δικός μου γιος και σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω για τους συγγενείς που ζουν μακριά και δεν ήταν σε θέση να έρθουν να τον δουν. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε σακιά με ρύζι, ίδιου βάρους και σχήματος με το μωρό, ώστε οι συγγενείς να μπορούν να το κρατούν να νιώθουν όλη αυτή τη χάρη» εξηγεί η Ναρούο Όνο, ιδιοκτήτρια καταστήματος. 

Ιαπωνία: Οι γονείς στέλνουν σακιά με ρύζι με το βάρος και τη φωτογραφία των νεογέννητων στους συγγενείς τους - Λόγω πανδημίας Facebook Twitter

Σταδιακά η ζήτηση μεγάλωσε κι έτσι η Όνο άρχισε να δέχεται παραγγελίες από ολόκληρη την Ιαπωνία. 


Μάλιστα, επέκτεινε την επιχείρηση και στον χώρο των γάμων. 

«Στην περίπτωση των σακιών για γάμους, η νύφη και ο γαμπρός τα δίνουν ο καθένας στους γονείς τους με τις φωτογραφίες τους σε βρεφική ηλικία, ως τρόπο να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους που τους έφεραν στον κόσμο» εξηγεί. 

Με πληροφορίες από Guardian 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM