Ίμπιζα: Αναζητούνται ξένοι «ντετέκτιβ» που θα παρεισφρέουν σε παράνομα πάρτι - Εν μέσω αύξησης κρουσμάτων

Ibiza plan for foreign ‘detectives’ to infiltrate parties as Covid cases surge Facebook Twitter
Καθώς οι αστυνομικοί είναι γνωστοί στους ντόπιους, οι αρχές της Ίμπιζα αναζητούν ξένους που θα παρεισφρέουν στα παράνομα πάρτι - Πηγή φωτογραφίας: Unsplash
0

Αναζητούνται ξένοι ηλικίας 30 με 40 χρόνων πρόθυμοι να ξεφαντώνουν σε πάρτι «undercover» στην Ίμπιζα, νησί παγκοσμίως φημισμένο για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή του, στο πλαίσιο πάταξης των παραβιάσεων των μέτρων κατά του κορωνοϊού.


Ισπανοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν τη σύσταση ομάδας από το εξωτερικό που θα πηγαίνουν σε πάρτι δήθεν με πρόσχημα τη διασκέδαση, αλλά στην πραγματικότητα θα παρακολουθούν, θα καταγράφουν και θα ενημερώνουν τις αρχές για τυχόν παραβιάσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 


Η ιδέα προέκυψε προκειμένου να συγκρατηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί στα 1.814 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. 


Με τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα κλειστά -πλην όσων πραγματοποιούν εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με αποκλειστικά καθήμενους- και την παρουσία μικρών ομάδων ατόμων σε μπαρ και εστιατόρια, οι ντόπιοι αξιωματούχοι αποδίδουν την αύξηση κρουσμάτων στα παράνομα πάρτυ.  


Παρά την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων -από απαγόρευση εξωοικογενειακών συγκεντρώσεων μεταξύ 01:00 π.μ-06:00 π.μ και πρόστιμα άνω των 600.000 ευρώ για όσους οργανώνουν παράνομα πάρτυ- τα πάρτυ συνεχίζονται. 


«Η αστυνομία λέει πως είναι δύσκολο γι'αυτήν να παρεισφρέει σε πάρτυ καθώς τα μέλη της είναι γνωστά στους ντόπιους. Οπότε, πρέπει να αναζήσουμε βοήθεια έξωθεν» αναφέρει ο Μαριάνο Χουάν, τοπικός αξιωματούχος, στην εφημερίδα Diario de Ibiza. 

Η πλειονότητα των παράνομων αυτών πάρτυ οργανώνεται σε ιδιωτικές κατοικίες και προωθείται μέσω social media ή σε τουριστικές εγκαταστάσεις, προσελκύοντας πλήθος ανθρώπων - τουρίστες, ντόπιους, εποχικούς υπαλλήλους.


Οι ντόπιοι αξιωματούχοι βρίσκονται τώρα σε συνομιλίες με εταιρεία που μελετά το πώς θα στελεχώσει καλύτερα μια ομάδα ανθρώπων που θα βοηθούν την αστυνομία να εντοπίζουν τα παράνομα αυτά πάρτι, εξηγεί ο Χουάν. 

«Δεν είναι εύκολο καθώς το προφίλ που αναζητούμε είναι ξένοι μεταξύ 30 και 40 χρόνων, αλλά το δουλεύουμε εδώ και δύο εβδομάδες» προσθέτει, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως η πρωτοβουλία -που έχει επικριθεί από πολλούς- θα αποδώσει καρπούς σύντομα.


Με πληροφορίες από Guardian 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM