Βουλή: Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Ολομέλεια

Βουλή: Άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου αποφάσισε η Ολομέλεια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με 263 υπέρ έναντι 9 κατά, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Η άρση της ασυλίας αφορά μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του δύο πολίτες, για δήλωση που είχε κάνει με αφορμή περιστατικό στην Μεσσήνη με εμπλοκή Ρομά. Τότε, ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της οπλοκατοχής, ώστε τα θύματα ληστειών να μπορούν να αμύνονται, όπως ισχυρίστηκε.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε την άρση ασυλίας του, ενώ θετική ήταν και η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια.

Την άρση ασυλίας καταψήφισαν μόνο οι 9 βουλευτές του κόμματος του ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα την υπερψήφισαν.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM