ΕΕ: Σκέψεις να κινηθεί νομικά κατά της Πολωνίας για τις «ελεύθερες από ΛΟΑΤΚΙ» ζώνες

Η ΕΕ εξετάζει νομική δράση κατά της Πολωνίας για τις [ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ» Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο νομικής δράσης εναντίον της Πολωνίας για τις «ελεύθερες από ΛΟΑΤΚΙ» ζώνες, που έχουν συσταθεί από ορισμένες τοπικές αρχές στη χώρα, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι στο Reuters.

Η ΕΕ λέει ότι τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πρέπει να γίνονται σεβαστά σε όλα τα κράτη μέλη, αλλά το κυβερνών εθνικιστικό κόμμα της Πολωνίας έχει καταστήσει τις πολιτικές κατά των ομοφυλοφίλων μέρος της ατζέντας του.

Τον Μάρτιο απαγόρευσε ρητά στα ζευγάρια του ίδιου φύλου να υιοθετούν παιδιά, ενώ περισσότερες από 100 πόλεις και περιοχές έχουν δηλωθεί ως «απαλλαγμένες από ΛΟΑΤΚΙ άτομα».

«Ελέγχουμε εάν υπάρχει παραβίαση των συνθηκών της ΕΕ» στη δημιουργία αυτών των ζωνών, δήλωσε ένας αξιωματούχος της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα εξετάζεται.

Γνωστή ως διαδικασία παράβασης, μια τέτοια νομική ενέργεια θα οδηγούσε την Πολωνία στην εξάλειψη των ζωνών. Εάν ωστόσο τηρηθεί η απόφαση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της πολωνική κυβέρνησης επέμεινε πως «Δεν υπάρχουν νόμοι στην Πολωνία που να διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό».

Η Πολωνία υπόκειται ήδη σε ειδική έρευνα της ΕΕ για υποτίμηση αξιών του κράτους δικαίου.

Το κυβερνών κόμμα έχει επανειλημμένα συγκρουστεί με την ΕΕ για τις δημοκρατικές αξίες καθώς έχει υποβάλει τις δικαστικές αρχές και τα ΜΜΕ σε περισσότερο κρατικό έλεγχο, περιόρισε τα δικαιώματα των γυναικών και αρνήθηκε μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Παρά την πίεση και το γεγονός ότι η Πολωνία είναι ο μεγαλύτερος δικαιούχος της χρηματοδοτικής βοήθειας από την ΕΕ, η Βαρσοβία αρνήθηκε σε μεγάλο βαθμό να αλλάξει την τακτική της, λέγοντας ότι πρέπει να υπερασπιστεί τα παραδοσιακά, καθολικά έθιμα της χώρας.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM