Ισραήλ: Ανησυχία για «νέο κύμα» πανδημίας- Ταξιδιώτες έφεραν στη χώρα την παραλλαγή Δέλτα

Ισραήλ: Ανησυχία για «νέο κύμα» πανδημίας- Ταξιδιώτες έφεραν στη χώρα την παραλλαγή Δέλτα Facebook Twitter
EPA/ABIR SULTAN
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξει «νέο κύμα» μολύνσεων από κορωνοϊό καθώς αυξήθηκε ο αριθμός ασθενών με Covid-19, γεγονός που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα, την οποία έφεραν στη χώρα οι ταξιδιώτες.

«Αποφασίσαμε να δράσουμε σαν να ήμασταν αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα του ιού», είπε ο Ναφτάλι Μπένετ. «Ο στόχος μας είναι να βάλουμε ένα τέλος, να πάρουμε έναν κουβά νερό και να τον χύσουμε στη φωτιά όσο ακόμη είναι περιορισμένων διαστάσεων», πρόσθεσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα σε καθημερινή βάση ήταν ελάχιστα, όμως χθες καταγράφηκαν 125 νέες μολύνσεις. Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Ισραήλ έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου για την Covid-19. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 είναι πολύ μικρός. Σήμερα αναφέρθηκε μόνο ένας.

Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται, σύμφωνα με τον Μπένετ, στην παραλλαγή Δέλτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και φέρεται ότι είναι πιο μολυσματική από τις άλλες. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να τεθούν σε καραντίνα στη Μπινιαμίνα (βόρεια του Τελ Αβίβ) μετά την επιστροφή ταξιδιωτών από την Κύπρο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ζητώντας να αποφεύγονται τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις αρχές, άλλο ένα κέντρο εξέτασης θα οργανωθεί στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ώστε όλοι οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ (PCR) κατά την άφιξή τους στη χώρα. Τα σύνορα του Ισραήλ παραμένουν κλειστά για τους ξένους, εκτός από εκείνους που ταξιδεύουν για επιτακτική οικογενειακή ανάγκη ή για επαγγελματικούς λόγους.

Ο Μπένετ ζήτησε επίσης να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Τον τελευταίο μήνα τα περισσότερα κρούσματα ήταν ηλικίας 10-19 ετών. Στην κορύφωση της πανδημίας, τον Ιανουάριο, καταγράφονταν σχεδόν 10.000 κρούσματα ημερησίως στο Ισραήλ.

Στις 15 Ιουνίου καταργήθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους, όμως ο Μπένετ είπε σήμερα ότι στο εξής, στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ όλοι θα πρέπει να την φορούν.

Από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκαν περισσότερες από 840.000 μολύνσεις και 6.428 θάνατοι στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM