Ο Νετανιάχου δεν έχει φύγει ακόμη από την πρωθυπουργική κατοικία- Θα μετακομίσει έως τις 10 Ιουλίου

Ο Νετανιάχου δεν έχει φύγει ακόμη από την πρωθυπουργική κατοικία- Θα μετακομίσει έως τις 10 Ιουλίου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει ότι θα μετακομίσει από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία του Ισραήλ έως τις 10 Ιουλίου, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία, έπειτα από 12 χρόνια. 

Όμως, οι επικριτές του αντιδρούν και λένε ότι η αποχώρηση αυτή δεν θα γίνει αρκετά γρήγορα. Εκτιμούν ότι αυτή η στάση του είναι ένας ακόμη τρόπος για να υπονομεύσει τη νομιμότητα της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκε πριν από μία εβδομάδα. 

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σάββατο, ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νταφτάλι Μπένετ, αναφέρουν ότι συμφώνησαν πως η οικογένεια Νετανιάχου θα μετακομίσει έως τις 10 Ιουλίου. 

Έως τότε, δεν θα φιλοξενηθούν άλλες δημόσιες εκδηλώσεις στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία. Ο Μπένετ θα αρχίσει να χρησιμοποιεί την επίσημη κατοικία μία ημέρα αργότερα. 

Ο Νετανιάχου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον, έχει σπίτι στην παραλιακή πόλη Καισάρεια. Ο Μπένετ σύμφωνα με δημοσιεύματα θα συνεχίσει να μένει στο δικό του σπίτι, σε προάστιο του Τελ Αβίβ, ενώ θα χρησιμοποιεί την επίσημη κατοικία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών στην Ιερουσαλήμ και για να υποδέχεται ξένους αξιωματούχους. 

Η επίσημη πρωθυπουργική κατοικία, στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, είναι τον τελευταίο χρόνο στο επίκεντρο των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων κατά του Νετανιάχου. Το βράδυ του Σαββάτου διαδηλωτές βρέθηκαν ξανά εκεί, με ένα φορτηγό για μετακομίσεις. 

«Παραγγέλνουν φαγητό, άνθρωποι έρχονται να τους επισκεφθούν, κανείς δεν ξέρει πότε θα φύγουν», δήλωσε ο Ισάι Χαντάς ένας από τους διοργανωτές. «Αποφασίσαμε να έρθουμε με το φορτηγό μας και είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή», συμπλήρωσε. 

Έως τώρα ο Νετανιάχου δεν έχει διαχειριστεί «ήσυχα» την αποχώρηση από την πρωθυπουργία. Μετά την πρώτη ομιλία του Μπένετ από τη θέση του πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου του επιτέθηκε αποκαλώντας τον αδύναμο και άπειρο, ενώ τον κατηγόρησε ότι εξαπάτησε τους υποστηρικτές του με τις συμμαχίες που έκανε για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

Την επόμενη ημέρα, ο Νετανιάχου αφιέρωσε λιγότερο από μισή ώρα στην παραδοσιακή συνάντηση με τον Μπένετ, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώνει συνήθως τον διάδοχό του για τα σημαντικά ζητήματα. 

Στη συνέχεια, υποδέχθηκε την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, την Ρεπουμπλικανή Νίκι Χάλεϊ, στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία. Σε ανάρτηση στο Twitter για τη συνάντηση, εκείνη τον ανέφερε ως πρωθυπουργό.  

«Αυτή τη στιγμή ο Νετανιάχου είναι προσωρινός φιλοξενούμενος στην επίσημη κατοικία και μένει εκεί λόγω του οίκτου του Μπένετ. Η απόφασή του να τη χρησιμοποιήσει για φωτογραφηθεί με την Χάλεϊ είναι μία άνευ προηγουμένου πράξη θράσους, ακόμη και για τον Νετανιάχου», έγραψε ο δημοσιογράφος Αμίρ Τιμπόν στην εφημερίδα Haaretz. 

Οι διαδηλώσεις εκεί φαίνεται πως θα συνεχιστούν μέχρι να μετακομίσει ο Νετανιάχου, κάτι που πολλοί επικριτές του βλέπουν ως την τελική επιβεβαίωση πως τελείωσε πραγματικά η παραμονή του στην εξουσία, τουλάχιστον προς το παρόν. 

Με πληροφορίες από ΑP 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM