Φωτογράφιση Dior στην Ακρόπολη: Το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει δημοσίευμα περί χρήσης φορτηγών

Υπουργείο Πολιτισμού για φωτογράφηση Dior στην Ακρόπολη: Δεν θα ανέβουν φορτηγά, αλλά οχήματα 5 μέτρων Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Απάντηση σε δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναφέρει πως στο πλαίσιο της φωτογράφισης του οίκου Dior στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης θα «επιστρατευτούν» φορτηγά, έδωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο κάνει λόγο για παραποίηση γεγονότων από την «Αυγή», κατηγορώντας την εφημερίδα για σκόπιμη διαστρέβλωση επισήμων εγγράφων για τη δημιουργία εντυπώσεων.

«Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή στην ''πληροφορία'' ότι θα ανεβούν φορτηγά στον βράχο της Ακρόπολης, κάτι που ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο.

Παράλληλα, διευκρινίζει πως «τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό, ως τη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου πρέπει να μην ξεπερνούν τα 5μ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

​«Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», με τίτλο «Και φορτηγά και καμαρίνια στην Ακρόπολη για το γούστο του Dior», έπειτα από σχετικές διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από  δημοσιογράφους  μετά  το εν λόγω δημοσίευμα, το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ διευκρινίζει τα εξής:

Είναι συνεχής η παραποίηση γεγονότων από την «Αυγή», κάτι που μπορεί να αποδοθεί μόνο σε σκόπιμη διαστρέβλωση επισήμων εγγράφων για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή στην «πληροφορία» ότι θα ανεβούν φορτηγά στον βράχο της Ακρόπολης, κάτι που ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον,  αλλ´ όμως η «Αυγή» επιμένει ότι έχει επιβεβαιωθεί.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρεται παρακάτω τι προβλέπει για τη φωτογράφηση στην Ακρόπολη, η απόφαση που υπογράφεται από τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη:

«Τα οχήματα που  θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του του εξοπλισμού στη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου-γερανού στην ανατολική κλιτύ της Ακρόπολης να μην ξεπερνούν τα 5 μ. μήκος».  Δηλαδή, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον  εξοπλισμό, ως τη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου πρέπει να μην ξεπερνούν τα 5μ».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM
προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ