ΑΘΗΝΑ

Το Πεντάγωνο δεν επιτρέπει να κυματίσουν σημαίες υπερηφάνειας στις στρατιωτικές βάσεις

Το Πεντάγωνο δεν επιτρέπει να κυματίσουν σημαίες υπερηφάνειας στις στρατιωτικές βάσεις Facebook Twitter
Pixabay
0

Το Πεντάγωνο δεν θα κάνει καμία εξαίρεση και επομένως δεν προτίθεται να επιτρέψει να κυματίζουν σημαίες υπερηφάνειας δίπλα από την αμερικανική στις στρατιωτικές βάσεις, λόγω του μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. 

Την πολιτική είχε εισάγει ο Ντόναλντ Τραμπ που περιόριζε τον τύπο των σημαιών, που θα μπορούσαν να κυματίζουν έξω από τα στρατιωτικά κτίρια και στα στρατόπεδα.

Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι σχεδόν 1.500 από τους διορισμένους της ομοσπονδιακής του διοίκησης, χαρακτηρίζονται ως λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι, άτομα τρανσέξουαλ και queer, σε μια διακήρυξη που σηματοδοτεί την έναρξη του μήνα υπερηφάνειας που γιορτάζει η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Τον Ιούλιο του 2020, το Πεντάγωνο επί διοίκησης Τραμπ εξέδωσε μια πολιτική που επιτρέπει μόνο ορισμένες, συγκεκριμένες σημαίες σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Θεωρήθηκε ως ο τρόπος για τον τότε υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ να εκδώσει μια de facto απαγόρευση εμφάνισης της σημαίας της Συνομοσπονδίας χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα αυτό.

«Δεν θα υπάρξει εξαίρεση αυτόν τον μήνα για τη σημαία της υπερηφάνειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Πρόσθεσε, ότι η απόφαση ελήφθη καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο για άλλες προκλήσεις στον κανόνα που θεσπίστηκε τον Ιούλιο.

«Δεν αντικατοπτρίζει με κανέναν τρόπο την έλλειψη σεβασμού ή θαυμασμού για άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, το προσωπικό με ή χωρίς τη στολή, που υπηρετούν σε αυτό το τμήμα», πρόσθεσε ο Κίρμπι. «Είμαστε περήφανοι γι 'αυτούς.»

Μια μελέτη του 2015, διαπίστωσε ότι το 5,8% των μελών της υπηρεσίας αναγνωρίστηκαν ως λεσβίες, γκέι ή αμφιφυλόφιλοι.

Την πρώτη του ημέρα στο γραφείο του, ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή που κατευθύνει ομοσπονδιακές υπηρεσίες να προστατεύουν τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με όλους τους ομοσπονδιακούς νόμους που απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω φύλου.

Ο Μπάιντεν ανέτρεψε επίσης μία απαγόρευση, που ίσχυε, κατά των τρανσέξουαλ ατόμων να στρατολογούνται και να υπηρετούν στον στρατό.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM