Βίντεο: Αμερικανοί στρατιώτες έκαναν κατά λάθος έφοδο σε εργοστάσιο στη Βουλγαρία

Βίντεο: Αμερικανοί στρατιώτες έκαναν κατά λάθος έφοδο σε εργοστάσιο στη Βουλγαρία Facebook Twitter
0

Υπάλληλοι εργοστασίου στη Βουλγαρία είδαν ξαφνικά ένοπλους άνδρες να εισβάλουν στον χώρο. Δεν επρόκειτο για κάποιου είδους επίθεση, αλλά για έφοδο που έκαναν κατά λάθος Αμερικανοί στρατιώτες.

 

Το περιστατικό συνέβη τον προηγούμενο μήνα κατά τη διάρκεια άσκησης και ο αμερικανικός στρατός με ανακοίνωση ζήτησε συγγνώμη για αυτό το λάθος. 

 


Αμερικανοί στρατιώτες έκαναν τον Μάιο άσκηση για την κατάληψη χώρων, στο παροπλισμένο αεροδρόμιο Τσεσνεγκίροβο. Στις 11 Μαΐου εισέβαλαν σε ένα κτίριο δίπλα στο αεροδρόμιο που «πίστευαν ότι ήταν μέρος του χώρου εκπαίδευσης», σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό.

 

Όμως, επρόκειτο για εργοστάσιο το οποίο κατασκευάζει μηχανήματα επεξεργασίας ελαιόλαδου. Κατά τη διάρκεια αυτής της εφόδου, που έγινε κατά λάθος, δεν έπεσαν πυροβολισμοί, ανέφερε στην ανακοίνωση ο αμερικανικός στρατός.

 

Ο Μαρίν Ντιμίτροφ- ιδιοκτήτης του εργοστασίου- και ο γιος του, Μπόζινταρ Ντιμίτροφ, δήλωσαν στο CNN ότι γίνονται τακτικά ασκήσεις στο αεροδρόμιο, αλλά στα 12 χρόνια που λειτουργεί εκεί η επιχείρησή τους δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο.

 

Περίπου στις 13:30 εκείνη την ημέρα επτά Αμερικανοί στρατιώτες πήδηξαν τον φράχτη και μπήκαν στον χώρο του εργοστασίου με προτεταμένα τα όπλα τους, περιέγραψε ο Μαρίν Ντιμίτροφ. Όταν είδαν τους δύο πρώτους υπαλλήλους τους είπαν «καθίστε κάτω». «Τι να κάνουν; Φοβήθηκαν και κάθισαν όπου μπορούσαν και οι στρατιώτες συνέχισαν με την αποστολή τους», συμπλήρωσε.

 

Στο εργοστάσιο εκείνη την ώρα βρίσκονταν επτά υπάλληλοι. «Κάποιοι φοβήθηκαν περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Αυτό είναι φυσιολογικό», είπε ο Μαρίν Ντιμιτρόφ. Έπειτα από περίπου 22-30 λεπτά και αφού είχαν περάσει από όλους τους χώρους του εργοστασίου, οι στρατιώτες αποχώρησαν, πηδώντας ξανά τον φράχτη.

 

Οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου, αφού είδαν από τις κάμερες τι συνέβη- δεν βρίσκονταν οι ίδιοι εκεί όταν έγινε η έφοδος- έκαναν καταγγελία, ενώ δεν αποκλείουν να κινηθούν νομικά. Αυτό που θέλουν είναι να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, ενώ το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση και του προέδρου της Βουλγαρίας.

 

«Είναι απαράδεκτο να διαταράσσονται οι ζωές Βουλγάρων πολιτών και να τίθενται σε κίνδυνο από στρατιωτικούς σχηματισμούς, είτε βουλγαρικούς είτε ξένου στρατό. Οι ασκήσεις με τους συμμάχους μας στο βουλγαρικό έδαφος πρέπει να συμβάλλουν στην οικοδόμηση της ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην συλλογική άμυνα και όχι να δημιουργούν ένταση», τόνισε ο Ρούμεν Ράντεφ.



Από την πλευρά του ο αμερικανικός στρατός απολογήθηκε και τόνισε ότι θα λάβει μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. «Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από την επιχείρηση και τους εργαζομένους της. Πάντα μαθαίνουμε από αυτές τις ασκήσεις και διερευνούμε τα αίτια αυτού του λάθους. Θα εφαρμόσουμε αυστηρές διαδικασίες που θα καθορίζουν με σαφήνεια τους χώρους εκπαίδευσης και θα αποτρέπουν τέτοιου είδους περιστατικά», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

 

 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία εγκρίνει σχέδιο για τη νομιμοποίηση περίπου 500.000 μεταναστών χωρίς χαρτιά

Το σχέδιο προβλέπει τη χορήγηση άδειας διαμονής ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για να είναι κάποιος επιλέξιμος, θα πρέπει να διαμένει ήδη στην Ισπανία για τουλάχιστον πέντε μήνες και να μην έχει ποινικό μητρώο.
THE LIFO TEAM