Η βασίλισσα Ελισάβετ θα υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν στο κάστρο Ουίνδσορ- Ο 13ος πρόεδρος των ΗΠΑ που συναντά

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν στο κάστρο Ουίνδσορ- Ο 13ος πρόεδρος των ΗΠΑ που συναντά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στο Κάστρο Ουίνδσορ.

 

Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τη συνάντηση, η οποία θα γίνει την Κυριακή 13 Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου της G7, για την οποία θα ταξιδέψει ο Αμερικανός πρόεδρος στη Βρετανία μαζί με τη σύζυγό του, Τζιλ Μπάιντεν.

 

 

Ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που συναντά η 95χρονη μονάρχης όσο βρίσκεται στον θρόνο. Από την ενθρόνισή της και μετά έχει συναντήσει όλους τους προέδρους των ΗΠΑ εκτός από τον Λίντον Τζόνσον, σύμφωνα με το CNN.

 

Για την βασίλισσα Ελισάβετ, αυτή θα είναι η πρώτη σημαντική συνάντηση μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, τον Απρίλιο. Το Μπάκιγχαμ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση.

 

Η Βρετανία θα φιλοξενήσει τους ηγέτες της G7 στην Κορνουάλη (11-13 Ιουνίου) και αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι που θα κάνει ο Τζο Μπάιντεν στο εξωτερικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει περάσει στο κάστρο Ουίνδσορ το μεγαλύτερο διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας. Το 2018 είχε υποδεχθεί τον Ντόναλντ Τραμπ εκεί, ενώ και ο Μπαράκ Ομπάμα την επισκέφθηκε στο ίδιο κάστρο- το μεγαλύτερο που κατοικείται στον κόσμο- το 2016, μία ημέρα μετά τα 90α γενέθλιά της.

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM