Eurovision 2021: Η Μάλτα ξόδεψε 650.000 ευρώ για να «ανέβει» στα στοιχήματα- Διατάχθηκε έρευνα

Eurovision 2021: Η Μάλτα ξόδεψε 650,000 για να «ανέβει» στα στοιχήματα- Διατάχθηκε έρευνα Facebook Twitter
H Destiny από την Μάλτα με το τραγούδι "Je Me Casse" στη σκηνή του Ahoy arena. EPA/Sander Koning/POOL
0

Πάνω από 650.000 ευρώ ξοδεύτηκαν για την προώθηση της Μάλτας στην Eurovision 2021, με τις αρχές να ερευνούν αν χρησιμοποιήθηκαν κρατικά χρήματα για να ανέβει η συμμετοχή της στα στοιχήματα. 

Ο Καρμέλο Αμπέλα, υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, διέταξε έρευνα για τα έξοδα συμμετοχής της Destiny με το τραγούδι «Je Me Casse», στη Eurovision 2021, κυρίως για το ενδεχόμενο μέρος του προϋπολογισμού για το 10ήμερο event να χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επηρεαστούν οι στοιχηματικές αποδόσεις.

Πηγές προσκείμενες στην έρευνα είπαν ότι η Μάλτα δαπάνησε 650.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 350.000 ευρώ προήλθαν από την τουριστική αρχή της χώρα και τα υπόλοια 300.000 από την δημόσια τηλεόραση. 

Σύμφωνα με τους Times of Malta, η τουριστική αρχή της Μάλτας φέρεται να ξόδεψε τα χρήματα για την προώθηση της συμμετοχής της Μάλτας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης στα social media από influencers, ενώ ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας προκειμένου να ανέβει η θέση της χώρας στα στοιχήματα.

O Ludwig Galea, που εκπροσώπησε την Μάλτα στη Eurovision 2004, κατήγγειλε την δημόσια τηλεόραση για σπατάλη χρημάτων, σημειώνοντας ότι ξοδεύτηκαν ποσά προκειμένου να αναδειχθεί -ψευδώς όπως τελικά αποδείχτηκε- η Μάλτα σε φαβορί για την νίκη.

Βέβαια τόνισε πως η Destiny, δεν γνώριζε τίποτα για το σχέδιο αυτό, ενώ την εκθείασε για την προσπάθεια και την εμφάνισή της στον φετινό τελικό.

Οι στοιχηματικές αποδόσεις ήθελαν την Destiny να φτάνει στο Ρότερνταμ ως το απόλυτο φαβορί, με το τραγούδι της  να εμφανίζεται μέσα στην πρώτη τριάδα και να διεκδικεί ακόμη και την πρώτη θέση στην Eurovision 2021.

Τα αποτελέσματα ωστόσο διέψευσαν πανηγυρικά τους bookers, με το «Je Me Casse» να καταλήγει στην έβδομη θέση, λαμβάνοντας ψήφους κυρίως από τις επιτροπές και όχι από το κοινό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αστέρας ταινιών ενηλίκων Austin Wolf δήλωσε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου για σεξ

Διεθνή / Ο αστέρας ταινιών ενηλίκων Austin Wolf δήλωσε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου για σεξ

Ο Wolf είναι προφυλακισμένος με κατηγορίες για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, με φρικιαστικές εικόνες ακόμη και βρεφών - Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, αφού δήλωσε ένοχος για την αποπλάνηση και είναι αντιμέτωπος με κάθειρξη 10 ετών
LIFO NEWSROOM
Ο Μπραντ Πιτ εξομολογείται: Στους Ανώνυμους Αλκοολικούς μπήκα γιατί χρειαζόμουν επανεκκίνηση

Διεθνή / Ο Μπραντ Πιτ εξομολογείται: Στους Ανώνυμους Αλκοολικούς μπήκα γιατί χρειαζόμουν επανεκκίνηση

«Το θεώρησα απίστευτο -- άντρες που μοιράζονταν τις εμπειρίες τους, τα ελαττώματά τους, τα λάθη τους, τις επιθυμίες τους, τους πόνους τους και πολύ χιούμορ. Θεώρησα ότι ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία», είπε χαρακτηριστικά
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Εκείνο το τέλειο χτύπημα, αργά το βράδυ, ένωσε τους πάντες»

Διεθνή / Τραμπ: «Εκείνο το τέλειο χτύπημα, αργά το βράδυ, ένωσε τους πάντες»

Οι πανηγυρισμοί του Αμερικανού προέδρου, ενώ οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με εκρήξεις στην Τεχεράνη και αλλεπάλληλες εκτοξεύσεις τουλάχιστον έξι ομοβροντιών ιρανικών πυραύλων
LIFO NEWSROOM
Μήνυμα Χαμενεΐ μετά την ιρανική επίθεση: «Δεν βλάψαμε κανέναν – Δεν θα δεχθούμε επιθετικότητα»

Διεθνή / Μήνυμα Χαμενεΐ μετά την ιρανική επίθεση: «Δεν βλάψαμε κανέναν – Δεν θα δεχθούμε επιθετικότητα»

Η δήλωση Χαμενεΐ επιχειρεί να παρουσιάσει την ιρανική επίθεση ως μια «αμυντική απάντηση» στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς που προηγήθηκαν, αποφεύγοντας ευθέως την έννοια της επιθετικότητας
LIFO NEWSROOM