Eurovision 2021: Η Μάλτα ξόδεψε 650.000 ευρώ για να «ανέβει» στα στοιχήματα- Διατάχθηκε έρευνα

Eurovision 2021: Η Μάλτα ξόδεψε 650,000 για να «ανέβει» στα στοιχήματα- Διατάχθηκε έρευνα Facebook Twitter
H Destiny από την Μάλτα με το τραγούδι "Je Me Casse" στη σκηνή του Ahoy arena. EPA/Sander Koning/POOL
0

Πάνω από 650.000 ευρώ ξοδεύτηκαν για την προώθηση της Μάλτας στην Eurovision 2021, με τις αρχές να ερευνούν αν χρησιμοποιήθηκαν κρατικά χρήματα για να ανέβει η συμμετοχή της στα στοιχήματα. 

Ο Καρμέλο Αμπέλα, υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, διέταξε έρευνα για τα έξοδα συμμετοχής της Destiny με το τραγούδι «Je Me Casse», στη Eurovision 2021, κυρίως για το ενδεχόμενο μέρος του προϋπολογισμού για το 10ήμερο event να χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επηρεαστούν οι στοιχηματικές αποδόσεις.

Πηγές προσκείμενες στην έρευνα είπαν ότι η Μάλτα δαπάνησε 650.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 350.000 ευρώ προήλθαν από την τουριστική αρχή της χώρα και τα υπόλοια 300.000 από την δημόσια τηλεόραση. 

Σύμφωνα με τους Times of Malta, η τουριστική αρχή της Μάλτας φέρεται να ξόδεψε τα χρήματα για την προώθηση της συμμετοχής της Μάλτας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης στα social media από influencers, ενώ ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας προκειμένου να ανέβει η θέση της χώρας στα στοιχήματα.

O Ludwig Galea, που εκπροσώπησε την Μάλτα στη Eurovision 2004, κατήγγειλε την δημόσια τηλεόραση για σπατάλη χρημάτων, σημειώνοντας ότι ξοδεύτηκαν ποσά προκειμένου να αναδειχθεί -ψευδώς όπως τελικά αποδείχτηκε- η Μάλτα σε φαβορί για την νίκη.

Βέβαια τόνισε πως η Destiny, δεν γνώριζε τίποτα για το σχέδιο αυτό, ενώ την εκθείασε για την προσπάθεια και την εμφάνισή της στον φετινό τελικό.

Οι στοιχηματικές αποδόσεις ήθελαν την Destiny να φτάνει στο Ρότερνταμ ως το απόλυτο φαβορί, με το τραγούδι της  να εμφανίζεται μέσα στην πρώτη τριάδα και να διεκδικεί ακόμη και την πρώτη θέση στην Eurovision 2021.

Τα αποτελέσματα ωστόσο διέψευσαν πανηγυρικά τους bookers, με το «Je Me Casse» να καταλήγει στην έβδομη θέση, λαμβάνοντας ψήφους κυρίως από τις επιτροπές και όχι από το κοινό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Νέος συναγερμός στα ΗΑΕ

Νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους «σε όλο το Ιράν» - Νέα επίθεση ιρανικών drones και πυραύλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - To μήνυμα της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM