ΗΠΑ: Τι περιουσία έχει ο Μπάιντεν - Η σύγκριση με τον Τραμπ και η πάμπλουτη Καμάλα Χάρις

Τι περιουσία έχει ο Μπάιντεν: Η σύγκριση με τον Τραμπ και η πάμπλουτη Καμάλα Χάρις Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Εισοδήματα που ξεπέρασαν τα 600.000 δολάρια το 2020 είχαν ο Τζο Μπάιντεν και η Τζιλ, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση που δημοσιοποίησαν τη Δευτέρα, τηρώντας την άγραφη παράδοση που διακόπηκε στη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ήδη από τη θητεία του Ρίτσαρντ Νίξον, πριν από μισό αιώνα, οι αμερικανοί πρόεδροι δίνουν στη δημοσιότητα τις φορολογικές τους δηλώσεις, που περιέχουν στοιχεία για τις πηγές εσόδων τους και τους φόρους που κατέβαλαν. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε αυτή την άσκηση διαφάνειας κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αναλυτικά τα ποσά

Το 2020 ο κ. Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ, καθηγήτρια σε δημόσιο πανεπιστήμιο, δήλωσαν ακαθάριστο εισόδημα 607.336 δολαρίων. Κατέβαλαν 157.414 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους, δηλαδή φορολογήθηκαν με συντελεστή 25,9%. Πλήρωσαν επίσης 28.794 δολάρια σε φόρους στην πολιτεία Ντέλαγουερ, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο σύντροφός της Νταγκ Έμχοφ, δικηγόρος, είχαν ακόμη υψηλότερα εισοδήματα: 1.695.225 δολάρια ακαθάριστα, για τα οποία κατέβαλαν 621.893 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους, ήτοι φορολογήθηκαν με συντελεστή 36,7%. Πλήρωσαν επίσης 125.004  δολάρια σε φόρους στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, ενώ ο κ. Έμχοφ πλήρωσε 56.997 δολάρια σε φόρους στην Ουάσινγκτον, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

Ο Νταγκ Έμχοφ πήρε άδεια άνευ αποδοχών από τη δικηγορική εταιρεία στην οποία εργάζεται όταν η Καμάλι Χάρις επελέγη από τον Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια για την αντιπροεδρία.

Οι δύο οικογένειες θα δουν τους φόρους τους να ανεβαίνουν αν ο Τζο Μπάιντεν καταφέρει να περάσει το σχέδιό του για τη χορήγηση βοήθειας στις οικογένειες και για την Παιδεία, καθώς αυτό προβλέπει ότι η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί με την αύξηση της φορολογίας στους πλουσιότερους Αμερικανούς.

Τα ακαθάριστα έσοδα των Μπάιντεν μειώθηκαν πέρυσι από τα 985.223 δολάρια που είχαν δηλώσει το 2019, λόγω του ότι δεν είχαν τόσες πωλήσεις βιβλίων ούτε ομιλίες επ’ αμοιβή στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Όσο για τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας The New York Times, που εξασφάλισε αρκετές φορολογικές δηλώσεις του μεγιστάνα, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος κατάφερε με διάφορους τρόπους να μειώσει τους φόρους του στο μηδέν τα 11 από τα 18 χρόνια για τα οποία έχει διαθέσιμα στοιχεία η εφημερίδα. Δεν κατέβαλε παρά 750 δολάρια σε φόρους το 2016 και το 2017.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροδρόμιο Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που δέχτηκαν επίθεση με σπρέι - Τι συνέβη

Διεθνή / Χίθροου: Ένα παιδί ανάμεσα στα άτομα που τραυματίστηκαν εν μέσω επίθεσης με σπρέι - Τι συνέβη

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία τέσσερις άνδρες προσπάθησαν να αρπάξουν τη βαλίτσα μίας γυναίκας μέσα στον ανελκυστήρα χώρου στάθμευσης του αεροδρομίου
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM