«Απογείωση» χρήσης Ίντερνετ στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας - Στο 96% στις ηλικίες 13-74 ετών

«Απογείωση» χρήσης Ίντερνετ στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας - Στο 96% στις ηλικίες 13-74 ετών Facebook Twitter
PIXABAY
0

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία έρευνας για τη σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία, η οποία εν μέσω της πανδημίας έφερε πιο κοντά με την πρόσβαση στο Διαδίκτυο ακόμα και τους ηλικιωμένους.

Κάθε χρόνος που περνάει, η σχέση των Ελλήνων και των Ελληνίδων με την τεχνολογία παρουσιάζει συνεχή άνοδο σε όλους τους σημαντικούς δείκτες: πρόσβαση στο διαδίκτυο, χρόνος online, συσκευές, συμμετοχή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ηλεκτρονικό εμπόριο, χρήση φορητών συσκευών.

Η χρονιά της πανδημίας επιτάχυνε αυτή την τάση με κατακόρυφους ρυθμούς, βάζοντας «στο παιχνίδι» ακόμα και τις μεγαλύτερες ηλικίες, σύμφωνα με την τελευταία δειγματοληπτική έρευνα «Focus on Tech Life Tips» της Focus Bari.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα σε αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα 10.000 ατόμων 13-74 ετών:

  • H χρήση Ίντερνετ έχει φτάσει στο 96% των Ελλήνων 13-74 ετών. Βρίσκεται σχεδόν στο 90% στις ηλικίες 55-64 ετών, ενώ έχει πια ξεπεράσει το 70% στις ηλικίες 65-74.
  • Το 91% των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και στην ηλικία 10-12 ετών σχεδόν όλα τα παιδιά είναι online (97%).
  • Όταν κάποιος ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το Ίντερνετ, πολύ σύντομα γίνεται καθημερινός χρήστης, γι' αυτό και από το 96% των χρηστών το 92% δηλώνει ότι βρίσκεται στο διαδίκτυο κάθε μέρα.
  • Επίσης, όταν κάποιος μπει στον διαδικτυακό κόσμο, ανακαλύπτει τις ωφέλειες και τις ευκολίες του, γι' αυτό οι εννέα στους δέκα Έλληνες-Ελληνίδες (90%) έχουν το δικό τους «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (smartphone), έτσι ώστε να μπαίνουν στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε χώρο (στις αρχές του 2019 το ποσοστό ήταν 82%).
  • Το 87% του ελληνικού κοινού χρησιμοποιεί πια το διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου και το 81% καθημερινά.
  • Οι οκτώ στους δέκα (78%) έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα, ενώ το 72% δηλώνουν καθημερινοί χρήστες των social media.
  • Σχεδόν επτά στους δέκα (το 68%) -κυρίως στις ηλικίες 18 έως 54 ετών- έχουν κάνει τουλάχιστον μία διαδικτυακή αγορά μέσα στο τελευταίο εξάμηνο (έναντι 52% στις αρχές του 2019).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Meta παρουσίασε τα πρώτα Ray-Ban με ενσωματωμένη οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Τech & Science / Η Meta παρουσίασε τα πρώτα Ray-Ban με ενσωματωμένη οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε τα γυαλιά στο συνέδριο Meta Connect στην Καλιφόρνια, σημειώνοντας ότι «τα γυαλιά είναι το μόνο μέσο όπου η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δει και να ακούσει ό,τι βλέπεις κι ακούς εσύ»
LIFO NEWSROOM
Νέο εργαλείο AI προβλέπει τον κίνδυνο για 1.000 ασθένειες έως και 20 χρόνια πριν

Τech & Science / Νέο εργαλείο AI προβλέπει τον κίνδυνο για 1.000 ασθένειες έως και 20 χρόνια πριν

Λαμβάνει υπόψη το ιατρικό ιστορικό, βασικά δημογραφικά στοιχεία και παράγοντες τρόπου ζωή ώστε να εκτιμήσει αν και πότε μπορεί να εμφανιστούν παθήσεις όπως καρκίνος, διαβήτης και καρδιολογικά ή αναπνευστικά νοσήματα
LIFO NEWSROOM
Η Σελήνη «πωλείται»: Φινλανδική εταιρεία αγόρασε ήδη πόρους - Τι είναι το Ήλιο-3

Τech & Science / Η Σελήνη «πωλείται»: Φινλανδική εταιρεία αγόρασε ήδη πόρους - Τι είναι το Ήλιο-3

Το ηλιακό φως «βομβαρδίζει» το φεγγάρι με Ήλιο-3 εδώ και 4 δισεκατομμύρια χρόνια - Επειδή η Σελήνη δεν έχει μαγνητικό πεδίο, το ισότοπο παραμένει στην επιφάνεια, αντίθετα με τη Γη, όπου απορρίπτεται στο διάστημα
LIFO NEWSROOM
Πώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι το ChatGPT – Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη

Τech & Science / Πώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι το ChatGPT – Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη

Η μελέτη αποδεικνύει ότι το μοντέλο δεν χρησιμοποιείται μόνο για την επιτάχυνση επαγγελματικών διαδικασιών αλλά και για να εμπλουτίσει την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Η Apple αποκλείει τους Ευρωπαίους χρήστες από τη νέα λειτουργία ζωντανής μετάφρασης των AirPods Pro

Τech & Science / Η Apple αποκλείει τους Ευρωπαίους χρήστες από τη νέα λειτουργία ζωντανής μετάφρασης των AirPods Pro

H λειτουργία «Live Translation with AirPods», που αποτελεί μέρος του Apple Intelligence, δεν θα ενεργοποιείται εάν ο χρήστης βρίσκεται εντός ΕΕ και ο λογαριασμός Apple ανήκει σε περιοχή της ΕΕ
LIFO NEWSROOM