Rai για Ελλάδα: «Στα εμβολιαστικά κέντρα δεν χάνουν ούτε λεπτό - Η χώρα θέλει να ξαναρχίσει να τρέχει»

Rai για Ελλάδα: «Στα εμβολιαστικά κέντρα δεν χάνουν ούτε λεπτό - Η χώρα θέλει να ξαναρχίσει να τρέχει» Facebook Twitter
Η Ελλάδα, όπως υπογραμμίζει η Rai, ποντάρει και στην ουσιαστική ανάκαμψη του τουρισμού - Eurokinissi
0

Στην χώρα μας και στις προετοιμασίες για την έναρξη της τουριστικής περιόδου αφιέρωσε αναλυτικό ρεπορτάζ η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη η οποία πρότεινε με έμφαση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το πιστοποιητικό για ελεύθερες μετακινήσεις. Αμέσως μετά, ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στα ελληνικά νησιά, όπως άρχισε να κάνει, τώρα, και η Ιταλία», υπογράμμισε η έμπειρη δημοσιογράφος της Rai, Λουτσία Γκοράτσι.

Πρόσθεσε, δε, ότι είναι λογικό η χώρα μας να δίνει τόση μεγάλη έμφαση στον τουριστικό τομέα, από την στιγμή που παράγει σχεδόν το ένα τέταρτο του ελληνικού ΑΕΠ. «Τα εμβόλια είναι το φώς που επιτέλους καταφέραμε να διακρίνουμε», λένε στην ιταλική τηλεόραση οι κάτοικοι της Σαντορίνης.

«Η βασική ιδέα είναι ότι τόσο οι τουρίστες, όσο και οι κάτοικοί μας θα είναι εμβολιασμένοι, δημιουργώντας ένα τείχος ανοσίας για τους επισκέπτες αλλά και για εμάς τους ίδιους. Φέτος ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τουλάχιστο το 50% του τουριστικού τζίρου σε σύγκριση με το 2019 », δήλωσε στην Λουτσία Γκοράτσι ο δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας.

Η Ελλάδα, όπως υπογραμμίζει η Rai, ποντάρει και στην ουσιαστική ανάκαμψη του τουρισμού που συνδέεται με τον μήνα του μέλιτος, αμέτρητων, ρομαντικών ζευγαριών, με μοναδικά τοπία και ηλιοβασιλέματα.

«Στα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού στο νησί μας, και στην συνέχεια, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, θα γίνονται περιοδικά τεστ ελέγχου. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να εγγυηθούμε ένα υγιές και ασφαλές καλοκαίρι στους τουρίστες μας, αρχίζοντας από τους τόσους Ιταλούς που περιμένουμε να μας επισκεφθούν» τονίζει, από την μεριά του, ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

«Στα εμβολιαστικά κέντρα των Κυκλάδων, τις ημέρες αυτές δεν χάνουν ούτε λεπτό. Η Ελλάδα θέλει να ξαναρχίσει να τρέχει» λέει, τέλος, στους συμπατριώτες της, η γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφος και απεσταλμένη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Τα κράτη του Κόλπου προειδοποιούν για την αυξανόμενη απειλή από φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές και δίκτυα έμμεσων συμμάχων

Σε κοινή δήλωση αυτή την εβδομάδα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία καταδίκασαν τις ιρανικές επιθέσεις στο έδαφός τους
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM