ΤΩΡΑ

Γεωργιάδης: Αρχές Ιουνίου ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι για την εστίαση - Τι είπε για μετακινήσεις και sms

Γεωργιάδης: Αρχές Ιουνίου ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι για την εστίαση - Τι είπε για μετακινήσεις και sms Facebook Twitter
Pixabay
0

Αρχές Ιουνίου ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι για την εστίαση ενώ από τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των sms για τις μετακινήσεις τουλάχιστον για το λιανεμπόριο, όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

Aνάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών θα ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ ενώ τόνισε ότι από τις 15 του μηνός «λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια - δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί έτι περαιτέρω».

Σε ό,τι αφορά στο click away - click inside διευκρίνισε ότι τελειώνουν στις 14 του μηνός.

Επισήμανε ακόμα, μιλώντας και στον ΣΚΑΪ νωρίτερα, ότι μέσα στο μήνα Μάιο θα ανοίξουν γυμναστήρια – catering για δεξιώσεις γάμων κλπ., σημείωσε όμως πως το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα αναφορικά με τους όρους και τους κανόνες, που θα γίνει αυτό.

Δήλωσε πως «Αν όλα πάνε καλά στις 17 του μήνα θα ανοίξουμε τα γυμναστήρια, αρχικά για τους εμβολιασμένους» επανέλαβε και παράλληλα σημείωσε ότι σχεδιάζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα γυμναστήρια.

«Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στις δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα, θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι γιατροί, ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά στην νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ ενώ με το άνοιγμα του τουρισμού, αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

«Για τις λαϊκές αγορές έχουμε τα 5 μέτρα απόσταση (μεταξύ πάγκων) και το 50 - 50 (δηλαδή την παρουσία των παραγωγών με πάγκους εκ περιτροπής μέσα στη βδομάδα για μισές ημέρες) το θέμα θα συζητηθεί μέσα στην επιτροπή» όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν λέω ότι η πανδημία τελείωσε, η πανδημία είναι ακόμα εδώ και πρέπει να προσέχουμε, όσο γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα, κάθε μέρα που περνάει έχουμε 100.000 συμπολίτες μας που αρχίζουν να αποκτούν ανοσία» τόνισε ο υπουργός.

Όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τόσο θα έχουμε μεγαλύτερες ελευθερίες, υπογράμμισε λίγο αργότερα μιλώντας ΕΡΤ ενώ πρόσθεσε ότι αυτή την εβδομάδα θα χαραχτεί το χρονοδιάγραμμα για τις δραστηριότητες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ καλύπτει τα έξοδα ξενοδοχείου σε δικαιούχους φοιτητές σε 3 Πανεπιστήμια, σε 8 πόλεις για τα επόμενα δύο χρόνια

Ελλάδα / ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Kαλύπτει τα έξοδα ξενοδοχείου σε δικαιούχους φοιτητές σε 3 Πανεπιστήμια, σε 8 πόλεις για τα επόμενα δύο χρόνια

Με απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά από σχετικά αιτήματα Πανεπιστημίων, το Ίδρυμα αναλαμβάνει τα έξοδα στέγασης δικαιούχων φοιτητών σε ξενοδοχεία, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίων - αρμοδιότητάς του και μη.   
LIFO NEWSROOM