MET GALA 2024

Διακοπές για όλους - εμβολιασμένους και μη - στην Ευρώπη, προβλέπει η Μέρκελ

Διακοπές για όλους - εμβολιασμένους και μη - στην Ευρώπη, προβλέπει η Μέρκελ Facebook Twitter
EPA/STEFFI LOOS/POOL
0

Αισιόδοξη για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη για όλους - ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή όχι - εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ, υπό την προϋπόθεση ότι οι αριθμοί κρουσμάτων θα παραμείνουν χαμηλοί.

Σε ό,τι αφορά την Γερμανία, δήλωσε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας φαίνεται να έχει «σπάσει» και υποσχέθηκε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, όπου το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση.

«Αν δει κανείς πόσο χαμηλοί είναι οι αριθμοί σε κάποιες χώρες όπως η Πορτογαλία, τότε ελπίζω ότι θα μπορούμε συνολικά να καταφέρουμε αυτό που ήταν εφικτό και το προηγούμενο καλοκαίρι», δήλωσε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Πόρτο, στην οποία ωστόσο η ίδια συμμετείχε μόνο διαδικτυακά.

«Από πότε θα ισχύσει αυτό, δεν μπορώ να το πω. Δεν μπορώ να δώσω ακόμη ημερομηνία», διευκρίνισε. «Στην Γερμανία φαίνεται ότι έχουμε σπάσει το τρίτο κύμα και, όπου οι αριθμοί των κρουσμάτων πέφτουν, θα επιτρέπονται και βήμα - βήμα περισσότερα. Αυτό, ελπίζω, θα ισχύει και για όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε.


Σε ερώτηση αν οι διακοπές θα είναι εφικτές και για όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά της Covid-19, η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι «αυτονόητο», όπως συνέβη και την προηγούμενη χρονιά, «όταν το θέμα του εμβολίου ήταν ακόμη θεωρητικό», ενώ δεν υπήρχε ακόμη πρόσβαση σε πολλά τεστ.

«Για αυτό και λέω ότι όσο πέφτουν οι αριθμοί των κρουσμάτων, αυτό θα σημαίνει ελευθερία για όλους. Και τώρα έχουμε και τους δύο βοηθούς, τα εμβόλια και τα τεστ. Με αυτά θα είμαστε καλύτερα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM
Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ