Πολωνία: Κυνηγοί θησαυρών σκάβουν οίκο ανοχής για να βρουν 10 τόνους χρυσού των Ναζί (Bίντεο)

Πολωνία: Κυνηγοί θησαυρών σκάβουν οίκο ανοχής για να βρουν 10 τόνους χρυσού των Ναζί Facebook Twitter
Youtube/Screenshot/3DVISION
0

Ένα παλάτι που χρησιμοποιούσαν τα SS του Αδόλφου Χίτλερ ως οίκο ανοχής στην Πολωνία θα σκάψουν κυνηγοί θησαυρών ελπίζοντας να ανακαλύψουν κρυμμένο χρυσό μεγάλης αξίας των Ναζί.

Οι κυνηγοί θα ξεκινήσουν το σκάψιμο την επόμενη εβδομάδα και ελπίζουν να ανακαλύψουν σχεδόν 10 τόνους χρυσού που είναι θαμμένα σε 48 κιβώτια μαζί με άλλα μεγάλης αξίας αντικείμενα που ίσως κρύβονται στη γη κάτω από το παλάτι του 18ου αιώνα στο χωριό Μινκόβσκι της Πολωνίας, που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί ως οίκο ανοχής.

Η ιστορία του κρυμμένου θησαυρού

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο θησαυρός κλάπηκε με εντολή του αφεντικού των SS, Χάινριχ Χίμλερ, προς το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για τη δημιουργία ενός τέταρτου Ράιχ.

Στον θησαυρό αυτό, πιστεύεται πως περιέχεται ο αποκαλούμενος «Χρυσός του Μπρεσλάου», ο οποίος είχε χαθεί από Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης, λέγεται ότι ενδεχομένως να περιέχονται κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα από ιδιωτικές συλλογές πλούσιων Γερμανών που έμεναν στην περιοχή και δώρισαν την περιουσία τους στα SS για να μη λεηλατηθεί από τον Κόκκινο Στρατό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τοποθεσία του κτηρίου αποκαλύφτηκε από το ημερολόγιο κάποιου αξιωματούχου της SS και έναν χάρτη. Αντικείμενα, τα οποία οι κυνηγοί θησαυρών έλαβαν από απογόνους αξιωματικών της οργάνωσης. Μάλιστα, στο ίδιο ημερολόγιο αναφέρει η τοποθεσία ενός ακόμη παλατιού όπου πιστεύεται πως είναι θαμμένοι στον πάτο ενός πηγαδιού 28 τόνοι χρυσού.

Ωστόσο, η επιλογή των κυνηγών θησαυρών να ψάξουν το παλάτι με τα 48 κιβώτια χρυσού και όχι το άλλο έγκειται στο γεγονός, όπως υποστηρίζουν, στο ότι είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες για το σκάψιμο.

Ο έρωτας ενός αξιωματικού των SS με μία εργαζόμενη του παλατιού

Μεταξύ των εγγράφων υπάρχει και μία επιστολή ενός αξιωματικού της SS, με το όνομα φον Στάιν, προς μία εργαζόμενη του παλατιού με την οποία φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση.

«Αγαπημένη μου Ίνγκε, θα ολοκληρώσω την αποστολή μου, θεού θέλοντος. Μερικές από τις μεταφορές έγιναν με επιτυχία. Τα υπόλοιπα 48 σεντούκια της Ράιχσμπανκ (η κεντρική τράπεζα του γερμανικού Ράιχ έως το 1945) και όλα τα σεντούκια της οικογένειάς μου, τα εμπιστεύομαι σε σένα. Μόνο εσύ ξέρεις πού βρίσκονται. Ας σε βοηθήσει ο θεός και εσύ μετά εμένα ώστε να ολοκληρώσω την αποστολή μου» έγραφε στο γράμμα προς την ερωμένη του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM
Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY