Σέρρες: Στη φυλακή για 40 ημέρες επειδή δεν φορούσε μάσκα

Σέρρες: Στη φυλακή για 40 ημέρες επειδή δεν φορούσε μάσκα Facebook Twitter
Φωτογραφία Pixabay (αρχείου)
0

Στη φυλακή οδηγείται για 40 μέρες 37χρονος που καταδικάστηκε επειδή αρνείται να φορέσει προστατευτική μάσκα.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ένας 37χρονος θα εκτίσει τα 2/3 της συνολικής ποινής των 60 ημερών που τού επέβαλε το Πλημμελειοδικείο Σερρών, επειδή δεν φορούσε μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Με ειδική αιτιολογία, το δικαστήριο, αφού τον έκρινε ένοχο για παραβίαση των μέτρων αποτροπής μολυσματικών ασθενειών, διέταξε ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να εκτίσει στη φυλακή 40 μέρες, ενώ το υπόλοιπο της ποινής (20 μέρες) αποφασίστηκε να ανασταλεί. Η υπόθεση δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος φέρεται και κατά το προηγούμενο διάστημα να είχε υποπέσει στο ίδιο αδίκημα.

Νομικοί επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει την εκτέλεση μέρος μίας ποινής στερητικής της ελευθερίας και την αναστολή του υπολοίπου αυτής, εφόσον κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο για να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Προϋπόθεση, για κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το άρθρο 100 του ΠΚ, είναι η επιβληθείσα ποινή να μην υπερβαίνει τα τρία έτη, ενώ η διάρκεια της προς εκτέλεση ποινής δεν μπορεί να είναι κατώτερη των δέκα ημερών ούτε ανώτερη των τριών μηνών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Ελλάδα / Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω κεντρικών οδών, πραγματοποιώντας μια συμβολική στάση έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, προτού καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό, την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Ελλάδα / Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Οι διαφορές των δύο ανδρών σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν χρόνιες και για αυτό η οικογένεια του 72χρονου ήταν εξαρχής ανήσυχη μετά την εξαφάνισή του - Τι υποστηρίζει η κόρη του θύματος
LIFO NEWSROOM
Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Ελλάδα / Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Μεταξύ των πυρομαχικών που εντοπίστηκαν ήταν δύο μοχλοί απελευθέρωσης χειροβομβίδας, μια αμυντική χειροβομβίδα, διάφορα οξειδωμένα εξαρτήματα από όπλα, φυσσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
LIFO NEWSROOM