Πρίγκιπας Φίλιππος: 29 «γαλαζοαίματοι» και ο γραμματέας του στην κηδεία

Πρίγκιπας Φίλιππος: 29 «γαλαζοαίματοι» και ένας ταξίαρχος στην κηδεία του Facebook Twitter
φωτό αρχείου/EPA
0

Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, θα τελεστεί το Σάββατο, 17 Απριλίου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ, εν μέσω περιορισμών της πανδημίας. Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία η κηδεία του να είναι ιδιωτική.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει επιβεβαιώσει την είδηση ότι μόλις 30 άτομα θα δώσουν το «παρών» στην κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου, που πέθανε στον ύπνο του την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών. Σε κάθε περίπτωση, η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ είναι εκείνη που θα έχει τον τελικό λόγο για τους προσκεκλημένους στην κηδεία.

Στην κηδεία θα παραβρεθούν ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης. Ο πρίγκιπας Άντριου χωρίς, όμως, την πρώην σύζυγό του Σάρα Φέργκιουσον. Το ζευγάρι, αν και πήρε διαζύγιο το 1996, ζει μαζί στο Royal Lodge στα εδάφη του κάστρου του Ουίνδσορ. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η Σάρα δεν θα είναι στην κηδεία ενώ αντίθετα, το παρών θα δώσουν οι δύο κόρες της με τις συζύγους τους.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη με τον εκατομμυριούχο του real estate Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι και η πριγκίπισσα Ευγενία με τον επιχειρηματία Τζακ Μπρούκσμπανκ αναμένεται επίσης να παραβρεθούν στην κηδεία. Η μοναχοκόρη της βασίλισσας, πριγκίπισσα Άννα, θα είναι παρούσα μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της, αξιωματικό του Ναυτικού, Σερ Τίμοθι Λόρενς και τα δύο παιδιά της, την Σάρα Τιντάλ με τον σύζυγό της, Μάικ Τιντάλ και τον γιο της Πίτερ Φίλιπς. Ο πρίγκιπας Εδουάρδος θα παραβρεθεί μαζί με την σύζυγό του, Σόφι κόμισσα του Ουέσεξ και τα δύο παιδιά τους, την 17χρονη λαίδη Λουίζ και τον 13χρονο Τζέιμς, υποκόμη του Σέβερν.

Ο ιδιαίτερος γραμματέας του πρίγκιπα, αναμένεται να είναι ο μόνος «μη γαλαζοαίματος» στην κηδεία. Πρόκειται για τον ταξίαρχο Άρτσι Μίλλερ Μπέικγουελ, ιδιαίτερο γραμματέα του βασιλικού συζύγου, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται για τον Φίλιππο το 2010. Ο Μπέικγουελ ήταν το δεξί χέρι του πρίγκιπα, άτομο της εμπιστοσύνης του και υπεύθυνος για τον προγραμματισμό των επίσημων υποχρεώσεων του, πριν την παραίτηση του Φίλιππου το 2017.

Η λαίδη Πάμελα Χικς, πρώτη εξαδέλφη του πρίγκιπα Φίλιππου, είναι πιθανόν να βρίσκεται ανάμεσα στους καλεσμένους. Επίσης, τα ξαδέρφια της βασίλισσας, που διατηρούσαν πολύ καλή σχέση με τον δούκα του Εδιμβούργου, θεωρείται αναμενόμενο να δώσουν το «παρών». Πρόκειται για την 84χρονη πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, τον δούκα του Κεντ και την σύζυγό του και τον δούκα και την δούκισσα του Γκλόσεστερ. Επίσης, πιθανό να παραβρεθούν στην κηδεία  τα δύο παιδιά της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, της μικρότερης αδελφής της βασίλισσας, η οποία απεβίωσε το 2002.

Ένα πρόσωπο που ακόμα κανείς δεν γνωρίζει, αν τελικά θα προσκληθεί στην κηδεία του πρίγκιπα ή όχι, είναι η στενή του φίλη, Πενέλοπε Μπραμπούρν, κόμισσα Μάουντμπάτεν της Μπούρμα. Η 67χρονη κόμισσα και ο βασιλικός σύζυγος διατηρούσαν στενή φιλία εδώ και δεκαετίες και μοιράζονταν την αγάπη τους για την ιππασία. Μάλιστα, το 2017, όταν ο Φίλιππος αποσύρθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του και μετακόμισε μόνιμα από το Μπάκιγχαμ στο βασιλικό κτήμα στο Σάντριγχαμ, η Πενέλοπε τον επισκεπτόταν συχνά.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα είναι παρών συνοδευόμενος από την Κέιτ Μίντλετον αλλά εκτιμάται ότι δεν θα είναι μαζί τους τα τρία παιδιά τους. Ο πρίγκιπας Χάρι θα βρεθεί στην κηδεία του παππού του χωρίς την Μέγκαν Μαρκλ η οποία δεν ταξίδεψε από τις ΗΠΑ λόγω της εγκυμοσύνης της.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Τι γνωρίζουμε για τους ομήρους - Στις 12 οι υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα με ένα τολμηρό σχέδιο ανταλλαγής ομήρων και κρατουμένων - Ποιοι παραμένουν αιχμάλωτοι, τι προβλέπει η συμφωνία και ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν στην πορεία προς την ειρήνη
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της προεδρίας του: συμφωνία ειρήνης Ισραήλ–Χαμάς - Όμηροι, εκεχειρία και πολιτικές ισορροπίες καθορίζουν το αποτέλεσμα
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης όρων όπως «μπιφτέκι», «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για φυτικά προϊόντα - Αγρότες υπέρ, καταναλωτές και βιομηχανία τροφίμων κατά — Τι σημαίνει η απόφαση για την αγορά vegan τροφίμων στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε και παρενοχλούσε τους γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε το αγνοούμενο κορίτσι

Τον Απρίλιο του 2024, η Τζούλια Βάντελτ τηλεφώνησε περισσότερες από 60 φορές σε μία ημέρα στους γονείς της Μαντλίν - «Δώστε μου μία ευκαιρία, δεν είμαι ψεύτρα», εκλιπαρούσε σε ένα μήνυμα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή της οικογένειας
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM