Στην Κίνα έβαλαν φανάρι για καμήλες - Το πρώτο στον κόσμο

Το «πρώτο στον κόσμο» φανάρι για καμήλες εγκαινιάστηκε στην Κίνα Facebook Twitter
0

Αξιωματούχοι στη βόρεια Κίνα εγκαινίασαν τον, όπως υποστηρίζουν, πρώτο φωτεινό σηματοδότη για καμήλες.

Ο σηματοδότης τέθηκε σε λειτουργία την Κυριακή σε μία δημοφιλή στους τουρίστες περιοχή κοντά στην πόλη Dunhuang, στην επαρχία Κανσού, σύμφωνα με όσα ανέφεραν κινεζικά Μέσα σήμερα Δευτέρα. Οι βόλτες με καμήλα αποτελούν τουριστική ατραξιόν για τους επισκέπτες της περιοχής, σύμφωνα με το ECNS.

Πλέον οι επισκέπτες, σχολιάζει το CNN, δεν θα κινδυνεύουν από συγκρούσεις ανάμεσα στις καμήλες χάρη στον νέο φωτεινό σηματοδότη. Όπως και σε κάθε φανάρι το κόκκινο φως ανάβει όταν τα ζώα πρέπει να σταματήσουν και πράσινο όταν πρέπει να προχωρήσουν.

Το όρος Mingsha είναι επίσης γνωστό ως το «βουνό της άμμου που τραγουδά», λόγω του ήχου που παράγεται από την άμμο όταν κάποιος περπατά. Η πόλη Dunhuang βρίσκεται σε όαση και ήταν η πρώτη κινεζική περιοχή που προσέγγισαν ταξιδιώτες που κατευθυνόταν προς την ανατολή ακολουθώντας τον αρχαίο  δρόμο του μεταξιού.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή γνωρίζει μεγάλη τουριστική άνθιση.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Διεθνή / Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά του Comando Vermelho σε δύο φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο
LIFO NEWSROOM
Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί έβλαψαν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Διεθνή / Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί βλάπτουν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Η Τιφαίν Οζιέρ μίλησε στη δίκη για τον σεξιστικό εκφοβισμό εναντίον της πρώτης κυρίας της Γαλλίας - «Δεν περνά μέρα ή εβδομάδα χωρίς κάποιος να μην της μιλήσει γι’ αυτό»
LIFO NEWSROOM