ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Βέλγιο: Πάρτι χιλιάδων ανθρώπων σε πάρκο παρά την πανδημία- Ξεκίνησε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο

Βέλγιο: Πάρτι χιλιάδων ανθρώπων σε πάρκο παρά την πανδημία- Ξεκίνησε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η αστυνομία των Βρυξελλών επενέβη με νερό υπό πίεση και δακρυγόνα, για να διαλύσει ένα πλήθος 1.500-2.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί σε πάρκο της πόλης για ένα «πάρτι», παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω της πανδημίας και μολονότι οι διοργανωτές παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο.

Δεκάδες αστυνομικοί, έφιπποι και πεζοί, δέχτηκαν «βροχή» από αντικείμενα όταν επιχείρησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς από τον χώρο.

Βέλγιο: Πάρτι χιλιάδων ανθρώπων σε πάρκο παρά την πανδημία- Ξεκίνησε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο Facebook Twitter
ΕΡΑ

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας από αυτούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό των επεισοδίων που ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία γύρω στις 20.00.

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν, είπε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters που βρίσκονταν στο σημείο, τουλάχιστον δύο πολίτες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα που παρασύρθηκε από ένα άλογο της αστυνομίας.

Βέλγιο: Πάρτι χιλιάδων ανθρώπων σε πάρκο παρά την πανδημία- Ξεκίνησε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο Facebook Twitter
ΕΡΑ

Το πάρτι «Λα Μπουμ» στο πάρκο Μπουά ντε λα Καμπρ ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικο αστείο μέσω του Facebook. Μολονότι οι διοργανωτές είχαν δηλώσει εδώ και ημέρες ότι η «πρόσκληση» που είχαν αναρτήσει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ήταν φάρσα, γύρω στους 2.000 άνθρωποι εμφανίστηκαν αργά το απόγευμα σήμερα στο πάρκο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στους 5.000.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες ύψωναν τη γροθιά τους και φώναζαν «ελευθερία», ενώ ορισμένοι εκτόξευσαν μπουκάλια και πέτρες στα οχήματα της αστυνομίας.

«Έχουμε όλοι πάθει κατάθλιψη. Θα γίνω 18 σε δύο εβδομάδες, θέλουμε να ζήσουμε τα νιάτα μας», είπε η μαθήτρια Αμελί στο πρακτορείο Reuters. «Δεν ήρθαμε εδώ για να εξοργίσουμε την αστυνομία, αλλά για να δείξουμε ότι έχουμε κι εμείς ζωή και θέλουμε να την απολαύσουμε», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM