Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο έκανε ανασχηματισμό, καθώς αυξάνεται η πίεση λόγω κορωνοϊού

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο έκανε ανασχηματισμό, καθώς αυξάνεται η πίεση λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρο αντικατέστησε έξι υπουργούς του, στον ευρύτερο ανασχηματισμό που έχει κάνει έως τώρα, καθώς αυξάνεται η πίεση για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία.

 

Τρεις υπουργοί απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση, ενώ άλλοι άλλαξαν πόστο. Ανάμεσα σε αυτούς που έφυγαν είναι ο υπουργός Εξωτερικών Ερνέστο Αραούζο, που είχε δεχθεί πολλά βέλη από βουλευτές για την αποτυχία του να εξασφαλίσει περαιτέρω δόσεις εμβολίων από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

 

Ο Μπολσονάρο κάλυψε την απώλεια του Αραούζο- ενός εκ των πιο πιστών συμμάχων του που δεχόταν επικρίσεις εδώ και εβδομάδες- βάζοντας άλλους υποστηρικτές του στο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρόεδρος έκανε τον προσωπάρχη του- τον στρατηγό Βάλτερ Μπράγκα Νέτο- υπουργό Άμυνας, ενώ διόρισε επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης τον διοικητή της αστυνομίας Άντερσον Τόρες, στενό φίλο της οικογένειας Μπολσονάρο.

 

«Ο Μπολσονάρο είναι υπό τεράστια πίεση και αντέδρασε για να ανακτήσει το πολιτικό αφήγημα. Η αλλαγή στο υπουργείο Άμυνας ήταν εντελώς απροσδόκητη και προκάλεσε μεγάλη σύγχυση», σχολίασε ο Κρέομαρ ντε Σούζα, ιδρυτής του Dharma Political Risk and Strategy.

 

Μέχρι τη στιγμή του ανασχηματισμού, δεν υπήρχαν πληροφορίες περί αντικατάστασης του Φερνάντο Αζεβέδο ε Σίλβα, ή για δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του, σημειώνει το Reuters. Στη θέση του στο υπουργείο Άμυνας ο Μπολσονάρο τοποθέτησε τον Βάλτερ Μπράγκα Νέτο, έναν από τους πολλούς στρατηγούς που μετακινήθηκαν στον στενό κύκλο της κυβέρνησης. Ένας άλλος στρατηγός, ο Λουίζ Εδουάρδο Ράμος, αναλαμβάνει προσωπάρχης.

 

Όσο για το υπουργείο Εξωτερικών, το αναλαμβάνει ο Κάρλος Αλμπέρτο Φράνκο Φράνσα, διπλωμάτης που είναι στον κύκλο του Μπολσονάρο.

 

Η Βραζιλία βιώνει αυτή την περίοδο τη χειρότερη φάση της πανδημίας, με πάνω από 3.000 νεκρούς την ημέρα από κορωνοϊό. Πρόκειται για τη χώρα που έχει υποστεί το δεύτερο χειρότερο πλήγμα παγκοσμίως από την πανδημία, πίσω από τις ΗΠΑ.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM