ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κορωνοϊός: Πώς θα ταξιδέψουμε το καλοκαίρι- Το σχέδιο για εμβολιασμό σε ναυτικούς και τεστ σε επιβάτες

Κορωνοϊός: Πώς θα ταξιδέψουμε το καλοκαίρι - Το σχέδιο εμβολιασμού kai test σε ναυτικούς και επιβάτες Facebook Twitter
eurokinissi
0

H κυβέρνηση ετοιμάζει ειδικό σχεδιασμό για τους εργαζόμενους στην ακτοπλοΐα αλλά και τους επιβάτες των πλοίων, καθώς έχει προαναγγείλει το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μάϊου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει να συμπεριλάβει τους ναυτικούς της ακτοπλοΐας και του θαλάσσιου τουρισμού στις ομάδες υψηλού κινδύνου για να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, ενώ την ίδια ώρα εξετάζονται σενάρια για τεστ σε επιβάτες πλοίων. 

Σημειώνεται ότι οι ναυτικοί έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, ιδιαίτερα όσοι εργάζονται σε κρουαζιερόπλοια. Μέχρι σήμερα όλοι οι παγκόσμιοι οργανισμοί της ναυτιλίας, καθώς επίσης και όλες οι ναυτεργατικές ενώσεις, έχουν αιτηθεί να ενταχθούν οι ναυτικοί στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Στη χώρα μας οι ναυτικοί σε ακτοπλοΐα και θαλάσσιο τουρισμό υπολογίζονται στις 10.000. «Μέχρι τις 15 Μαΐου που έχει σηματοδοτηθεί η έναρξη της τουριστικής περιόδου πιστεύουμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί οι ναυτικοί» δήλωσαν στο newmοney κύκλοι της κυβέρνησης.

Σχετικά με τη διενέργεια τεστ σε επιβάτες, αναμένονται σχετικά πρωτόκολλα μέχρι τα μέσα Απριλίου. Πιθανόν να ζητείται χαρτί από rapid test, self test πριν την επιβίβαση. Ωστόσο, κυβέρνηση και ειδικοί είναι ακόμα σε συζήτησες για το εν λόγω ζήτημα.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM