Ρώμη: Επίθεση σε ομόφυλο ζευγάρι στο μετρό, επειδή φιλήθηκε- Καταδίκη από όλα τα κόμματα

Ρώμη: Επίθεση σε ομόφυλο ζευγάρι στο μετρό, επειδή φιλήθηκαν- Καταδίκη από όλα τα κόμματα Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις και καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας έχει προκαλέσει μια επίθεση σε ομόφυλο ζευγάρι, σε σταθμό του μετρό στη Ρώμη.

 

Η επίθεση έγινε στις 26 Φεβρουαρίου, αλλά ήρθε τώρα στο «φως» και δημοσιοποιήθηκε το βίντεο του περιστατικού, ενώ οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

 

Δύο νέοι στέκονταν στην αποβάθρα του σταθμού «Αουρέλιο» του μετρό της Ρώμης και κάποια στιγμή πιάστηκαν από το χέρι και φιλήθηκαν. Ένας άνδρας στην απέναντι αποβάθρα αντέδρασε, διέσχισε τις γραμμές του μετρό και έφτασε κοντά τους. «Δεν ντρέπεστε;» τους είπε και τους επιτέθηκε, με κλωτσιές και μπουνιές. Φίλος του ζευγαριού κατέγραψε την επίθεση με το κινητό του.

 

 

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι και ο περιφερειάρχης του Λατίου (της ευρύτερης περιοχής της ιταλικής πρωτεύουσας) Νικόλα Τζινγκαρέτι, εξέφρασαν αμέσως την αμέριστη συμπαράστασή τους στο ζευγάρι, προσθέτοντας ότι οι διακρίσεις και η βία πρέπει να σταματήσουν οριστικά.

 

Από την κεντροδεξιά, το Φόρτσα Ιτάλια και η Λέγκα του Βορρά χαρακτηρίζουν «ασύλληπτες» τις εικόνες της επίθεσης, ενώ το υπερσυντηρητικό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας επεσήμανε ότι «πρόκειται για βία που σοκάρει».

 

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα των 5 Αστέρων ζήτησαν την άμεση έγκριση νόμου κατά της ομοφοβίας, ενώ η Λέγκα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν είναι αναγκαίος.

 

«Θέλουμε να πούμε ότι χρειάζεται σεβασμός για όλους, διότι η λέξη ανοχή, συχνά παρεξηγείται, αφού κάποιοι νομίζουν ότι πρόκειται για χάρη και παραχώρηση» δήλωσε ένας από τους δυο νέους που έπεσαν θύματα της επίθεσης, μιλώντας στο Rai.

 

Με πληροφορίες από Corriere della Sera, ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Διεθνή / Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Η μελέτη του Lancet αποκαλύπτει ότι η παιδική σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί παγκόσμια κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας υγείας, με ελάχιστη πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες.
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Υγείας προσπάθησε πολλές φορές να αποτάξει τον τίτλο του αντιεμβολιαστή, ωστόσο οι πράξεις και τα λόγια του έως σήμερα αποδεικνύουν το αντίθετο
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Διεθνή / Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος είναι απίθανος, αλλά η μετατόπιση των στόχων εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα και την Ουκρανία υποδηλώνει ότι η κρίση στο Κασμίρ θα μπορούσε να κλιμακωθεί
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και το Politico, η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά με τη βρετανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές με γνώση των εξελίξεων
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM