Πέθανε ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης

Πέθανε ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης Facebook Twitter
0

Διπλή απώλεια στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς εκτός από τον Θεόφιλο Βανδώρο, έγινε σήμερα γνωστό πως πέθανε και ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.

«Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί.. Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαίος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις.... Μεγάλη θλίψη», ανέφερε στο μήνυμά του.

Ο Κωστής Μαλκότσης χάραξε τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, καθώς και στο χώρο του θεάτρου. Σύζυγός του η ηθοποιός και χορεύτρια, Νικόλ Κοκκίνου και πατέρας των ηθοποιών Λαέρτη και Ερμή.

Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου και στη Δραματική Σχολή Αθηνών και είχε συμμετοχή σε ταινίες στον κινηματογράφο όπως: Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971), Λυσιστράτη (1972), Κατάσκοπος Νέλλη (1981), Ο άγιος Πρεβέζης (1982), Το αίμα των αγαλμάτων (1982), Ο στόχος (1983), Καταζητείται... το πρόσωπο της ημέρας (1983), Τα χρόνια της θύελλας (1984), The... κόπανοι (1987), Ο γυφτοροκάς (1987), Το πέταγμα του κύκνου (2010).

Τελευταία του σημαντική στιγμή στον κινηματογράφο ήταν η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα. Σημαντικότερες στιγμές του η συμμετοχή στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «το Κόκκινο τρένο» και βέβαια στο «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο».

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας» – Μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη νέα δολοφονία στη Χαλκίδα

Ελλάδα / «Να αλλάξει η κουλτούρα της βίας»: Το μήνυμα του πατέρα του Άλκη Καμπανού μετά τη δολοφονία στη Χαλκίδα

«Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη: να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά παιδιών με σωστές αξίες, ώστε να αλλάξει η κουλτούρα της βίας. Έχουμε μετατρέψει το ποδόσφαιρό μας σε υποκουλτούρα» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπάνου
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Ελλάδα / Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Η οικογένεια ζητά να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ώστε –όπως λένε– να βρει η Γαρυφαλλιά «τη δικαίωση που της αξίζει»
LIFO NEWSROOM