Πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Πέθανε ο ηθοποιός Βανδώρος Facebook Twitter
0

Πέθανε ο ηθοποιός Βανδώρος Facebook Twitter
Με τον πατέρα του, Νίκο Βανδώρο

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία). Έζησε στο Παρίσι για μία δεκαετία, όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές και γνώρισε τον σπουδαίο φιλόσοφο Κορνήλιο Καστοριάδη αλλά τον σκηνοθέτη Ανδρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων ο Μανούσος Μανουσάκης και ο Γιώργος Κορδέλλας.

 

Στο θέατρο, ασχολήθηκε με το αρχαίο δράμα και έπαιξε σε κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα. Εμφανίστηκε σε παραστάσεις όπως οι «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα, «Αντιγόνη» του Ανούιγ. Το 2010 είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία όπου έμεινε και δούλεψε για ένα διάστημα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα ενώ πριν δύο χρόνια είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο στομάχι. 

Την θλίψη τους για την απώλειά του εξέφρασαν γνωστοί καλλιτέχνες και φίλοι, όπως η ηθοποιός Καίτη Φίνου και το ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Σπυριδούλα Βασίλης Σπυρόπουλος. 

Μέσα στη νύχτα έγινε γνωστός και ο θάνατος του ηθοποιού Κωστή Μαλκότση, όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ