Ισραήλ: Μείωση 94% των συμπτωματικών φορέων που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer

Ισραήλ: Μείωση 94% των συμπτωματικών φορέων που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer Facebook Twitter
EPA/ABIR SULTAN
0

Ο μεγαλύτερος πάροχος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ισραήλ ανέφερε μείωση 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις της COVID-19 μεταξύ 600.000 ανθρώπων που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα έρευνα στη χώρα.

Ο Health Maintenance Organization (HMO) Clalit, που καλύπτει περισσότερους από τους μισούς Ισραηλινούς, ανέφερε πως η ίδια ομάδα ήταν επίσης 92% λιγότερο πιθανό να αναπτύξει σοβαρή ασθένεια από τον ιό.

Η σύγκριση έγινε με μια ομάδα ίδιου μεγέθους, με αντίστοιχα ιατρικά ιστορικά, που δεν είχε λάβει το εμβόλιο.

«Δείχνει αναμφίβολα πως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στον πραγματικό κόσμο μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση, ακριβώς όπως βρέθηκε να είναι στην κλινική έρευνα», δήλωσε ο Ραν Μπάλισερ, διευθυντής καινοτομίας της Clalit.

Πρόσθεσε πως τα δεδομένα δείχνουν πως το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αναπτύχθηκε με τη σύμπραξη της γερμανικής BioNTech, είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό δύο ή περισσότερες εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Ερευνητές στο Weizmann Institute of Science, που πινακοποιούν εθνικά δεδομένα, δήλωσαν σήμερα πως μια ευδιάκριτη πτώση στη νοσηλεία και στη σοβαρή νόσηση που ταυτοποιήθηκε νωρίτερα ανάμεσα στην πρώτη ομάδα που θα εμβολιάζονταν -ηλικίας 60 ετών και άνω- παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στους ηλικίας 55 ετών και άνω.

Οι νοσηλείες και οι σοβαρές νοσήσεις εξακολουθούν να αυξάνονται στις ομάδες νεότερων ατόμων που ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς εβδομάδες αργότερα.

Το Ισραήλ διενεργεί ένα γρήγορο πρόγραμμα εμβολιασμού και η βάση δεδομένων του δίνει μια εικόνα της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και σε ποιο σημείο οι χώρες θα μπορούσαν να επιτύχουν την ανοσία της κοινότητας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM