«Στο 72% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική» - Σκληρό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα ζητούν ειδικοί

«Στο 72% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική» - Σκληρό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα ζητούν ειδικοί Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για την πίεση που ασκεί η πορεία της πανδημίας της covid-19 στο σύστημα Υγείας έκρουσαν η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Μάλιστα, η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι πρέπει να εφαρμοστεί καθολικό lockdown και στην Πάτρα, ενώ σε αντίστοιχη σύσταση για τη Θεσσαλονίκη προχώρησε και ο κ. Καπραβέλος.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι στην Αττική, τα 166 από τα 230 κρεβάτια ΜΕΘ είναι καλυμμένα. Αυτό σημαίνει πως μόλις 64 είναι κενά, με την κάλυψη να είναι της τάξης του 72%. Όπως εξήγησε, τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες οι 64 κενές κλίνες μπορούν πολύ γρήγορα να καλυφθούν, καθώς υπάρχουν 1.430 ασθενείς νοσηλευόμενοι σε τμήματα Covid.

Η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι απαιτείται να βρεθεί λύση με τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα για να γίνει διαχείριση της κατάστασης. Τα νοσοκομεία που εξυπηρετούν και non Covid περιστατικά δεν μπορούν να διαθέσουν άλλες κλινικές για κορωνοϊό και πρέπει να βρεθεί λύση για τους επόμενους δύο μήνες με μια μεγάλη ιδιωτική κλινική, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ.

Σχετικά με τη διάρκεια που θα πρέπει να έχουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα δήλωσε ότι απαιτούνται 15 ημέρες. «Από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει εάν αυτό το διάστημα φτάνει ή δεν φτάνει». Σε κάθε περίπτωση είπε ότι δεν θα κάνουμε παρέλαση την 25 Μαρτίου, καθώς δεν έχουν προχωρήσει αρκετά οι εμβολιασμοί.

Από την πλευρά του ο κ. Καπραβέλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ότι η Αττική ζει το σενάριο της Θεσσαλονίκης, δηλαδή υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Για την Θεσσαλονίκη είπε ότι η επιδημιολογική της εικόνα είναι αντίστοιχη με εκείνη που είχε λίγο πριν τον Νοέμβριο και η κάλυψη κλινών είναι γύρω στο 50%, αλλά λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις για μέτρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM