Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τις χρυσές βίζες: «Δεν εννοούσα ότι εγώ και ο πρόεδρος είμαστε κλέφτες»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τις χρυσές βίζες: «Δεν εννοούσα ότι εγώ και ο πρόεδρος είμαστε κλέφτες» Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Σε διευκρινίσεις για την κατάθεσή του στην ερευνητική Επιτροπή της Κύπρου σχετικά με την υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων» προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, λίγες ώρες μετά την αναφορά του στον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ότι «πρέπει να σταματήσουμε να κλέβουμε και βάζω και τον εαυτό μου μέσα».

Εξηγώντας το τι ακριβώς εννοούσε στην παρέμβασή του είπε ότι «εκείνο που ήθελα να πω λέγοντας στον ΠτΔ «πρέπει να σταματήσουμε να κλέβουμε» και το είπα σε πληθυντικό αριθμό είναι άκομψο. Δεν πέσαμε από το φεγγάρι ούτε εγώ ούτε ο Πρόεδρος σ' αυτόν τον τόπο. Γνωρίζουμε τα δεδομένα. Ήθελα να πω ότι τόσο ο Πρόεδρος όσο και εγώ πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας και να πείσουμε εκείνους που κλέβουν ότι πρέπει να σταματήσουν», ανέφερε, μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Κύπρου.

«Έχουμε τη δυνατότητα να πάμε καλά από οικονομικής άποψης, έχουμε καλή βάση. Αν προσέξουμε και δεν κλέβουμε, η οικονομία μας θα πάει καλά. Όταν έχουμε σωστή οικονομία μπορούμε να συνομιλούμε και να φτιάξουμε και την Εθνική μας Φρουρά. Εκείνο που έχει αξία σήμερα δεν είναι οι πολλοί που πολεμούν αλλά το iq του στρατιώτη. Ευτυχώς οι νεαροί μας σήμερα και μορφωμένοι είναι και υψηλό iq έχουν. Είναι πολύ υψηλότερο από τους Τούρκους. Αν έχουμε και μοντέρνα οπλικά συστήματα είναι αυτά που πολεμούν μαζί με το iq του στρατιώτη», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Εννοούσα ότι εγώ και ο Πρόεδρος πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας και να πείσουμε αυτούς που κλέβουν να σταματήσουν. Δεν σήμαινε (σ.σ η δήλωση) ότι εγώ και ο Πρόεδρος είμαστε κλέφτες και πρέπει να σταματήσουμε. Μερικοί κακεντρεχείς παρεξήγησαν τον πληθυντικό που έβαλα», σημείωσε.

Με πληροφορίες από Sigmalive

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Διεθνή / Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Ο Ιαν Μπολ, που το 1974 επιχείρησε την απαγωγή της Πριγκίπισσας Άννας, ισχυρίζεται πως ήταν αθώος και θύμα βασιλικής σκευωρίας με σκοπό τη διαφήμιση ενός βιβλίου
LIFO NEWSROOM
Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Διεθνή / Ναυτική καταδίωξη στην Κορνουάλη οδήγησε σε κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 18 εκατ. λιρών και σύλληψη διεθνούς δικτύου

Μια κινηματογραφική καταδίωξη στη θάλασσα της Κορνουάλης αποκάλυψε διεθνές καρτέλ ναρκωτικών που μετέφερε κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική στη Βρετανία μέσω θαλάσσιων «παραδόσεων»
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Η «αθέατη» πλευρά της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Σε σύγκριση με το καθεστώς που ίσχυε από τις 9 Απριλίου, όταν ανεστάλη ο συντελεστής 20% που είχε ανακοινωθεί μία εβδομάδα πριν και επιβλήθηκε ένας πρόσθετος οριζόντιος δασμός 10%, η διαφορά είναι μικρή, καθώς στον συντελεστή 15% θα ενσωματωθούν και οι προϋπάρχοντες δασμοί
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Το παλαιότερο και μεγαλύτερο gay nightclub κλείνει λόγω πτώχευσης

Διεθνή / SchwuZ: Το μεγαλύτερο γκέι nightclub της Γερμανίας κήρυξε πτώχευση έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας

Τον Μάιο, το κλαμπ περιόρισε το ωράριο λειτουργίας του, απέλυσε προσωπικό και ζήτησε τη βοήθεια των τακτικών επισκεπτών του για να καλύψει το συνεχώς αυξανόμενο οικονομικό έλλειμμα
LIFO NEWSROOM
Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Διεθνή / Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Το μπουκάλι, που ήταν κρυμμένο σε μια κοιλότητα στον τοίχο του φάρου του Cape Bruny, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο, περιείχε ένα γράμμα που είχε γραφτεί το 1903 από έναν επιθεωρητή φάρων της Τασμανίας
LIFO NEWSROOM