ΗΠΑ: «Γυναίκα έκλεψε laptop από το γραφείο της Πελόζι για να το δώσει σε Ρώσους» - Έρευνα του FBI

ΗΠΑ: «Γυναίκα έκλεψε laptop από το γραφείο της Πελόζι για να το δώσει σε Ρώσους» - Έρευνα του FBI Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / ΕΡΑ
0

Νέα στοιχεία φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οι έρευνες για την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο από υποστηρικτικές του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. 

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το FBI ερευνά την υπόθεση μιας γυναίκας η οποία φέρεται να έκλεψε ένα laptop από το γραφείο της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι με σκοπό, μάλιστα, να το πουλήσει στην Ρωσία, αναφέρει το CNN.

Ο λόγος για την 22χρονη Riley June Williams από την Πενσυλβάνια, την οποία αναγνώρισε ο πρώην σύντροφός της σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο. 

 

Οπως ισχυρίστηκε ο άνδρας, η πρώην σύντροφός του σκόπευε να στείλει τη συσκευή σε έναν φίλο της στη Ρωσία, ο οποίος στη συνέχεια σχεδίαζε να πουλήσει τη συσκευή στη SVR, την υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας.

 

Παράλληλα, ανέφερε στο FBI ότι «η μεταφορά του υπολογιστή στη Ρωσία απέτυχε για άγνωστους λόγους και πως η Ουίλιαμς εξακολουθεί να έχει τη συσκευή στην κατοχή της ή την κατέστρεψε».

Προς το παρόν, η γυναίκα δεν κατηγορείται για κλοπή αλλά για βίαιη είσοδο ή άτακτη συμπεριφορά και είσοδο σε απαγορευμένο χώρο του Καπιτωλίου - τις ίδιες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όσοι συμμετείχαν στην πολιορκία εκείνη την ημέρα.

Το FBI σημείωσε, επίσης, ότι η Ουίλιαμς κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης, ενώ έχει διαγράψει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM