ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ, πιστός σύμμαχος της Άνγκελα Μέρκελ, νέος Πρόεδρος του CDU

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ, πιστός σύμμαχος της Άνγκελα Μέρκελ, νέος Πρόεδρος του CDU Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Άρμιν Λάσετ είναι ο νέος αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Έπειτα από δύο ψηφοφορίες ο Άρμιν Λάσετ έλαβε 521 ψήφους, στο πλαίσιο του συνεδρίου το οποίο πραγματοποιείται χθες και σήμερα εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Ο δεύτερος φιναλίστ Φρίντριχ Μερτς έλαβε 466 ψήφους.

 

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να επικυρωθεί και με την επιστολική ψήφο των 1.001 συνέδρων, η οποία θα καταμετρηθεί στις 22 Ιανουαρίου.

 

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ, πιστός σύμμαχος της Άνγκελα Μέρκελ, νέος Πρόεδρος του CDU Facebook Twitter
ΕΡΑ

 

Nωρίτερα, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σχέση του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και την εγγύηση της συνέχειας που υπόσχεται ο ίδιος.

«Η φήμη της Μέρκελ μπορεί να συνοψιστεί σε μία λέξη: εμπιστοσύνη», τόνισε ο κ. Λάσετ και πρόσθεσε ότι «θα κερδίσουμε μόνο αν παραμείνουμε στο κέντρο», προειδοποιώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκσυγχρονισμός με συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Αριστεράς και δείχνοντας το παράδειγμα των ΗΠΑ σχετικά με τον κίνδυνο μια χώρα να οδηγηθεί στην πόλωση.

Επισήμανε ακόμη τη συμμαχία του με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για μια θέση αντιπροέδρου του CDU και ζήτησε περισσότερες γυναίκες σε όλα τα πόστα, όχι μόνο στην κορυφή.

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ, πιστός σύμμαχος της Άνγκελα Μέρκελ, νέος Πρόεδρος του CDU Facebook Twitter
ΕΡΑ

Ο αρχηγός του κόμματος ή ο καγκελάριος δεν είναι ο διευθύνων σύμβουλος μια εταιρίας, αλλά ο καπετάνιος μιας ομάδας. Και η χώρα χρειάζεται έναν καπετάνιο που θα ενώσει, συνέχισε ο κ. Λάσετ, σε μια έμμεση αιχμή προς τον αντίπαλό του, Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος επέστρεψε στην πολιτική έπειτα από καριέρα σε μεγάλες εταιρίες, ενώ θεωρείται, γενικά, συντηρητικότερος.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Χάρι: «Βασιλική περιοδεία» με τη Μέγκαν Μαρκλ στη Νιγηρία - Πρόσκληση από το υπουργείο Άμυνας

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Βασιλική περιοδεία» με τη Μέγκαν Μαρκλ στη Νιγηρία - Πρόσκληση από το υπουργείο Άμυνας

Στις 8 Μαΐου ο πρίγκιπας Χάρι θα βρεθεί στο Λονδίνο για την 10η επέτειο των Invictus Games, χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ - Αμέσως μετά ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα ταξιδέψουν στη Νιγηρία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Διεθνή / Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ διακινεί τη θεωρία ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έγιναν για να «απομακρύνουν την προσοχή από τα νότια σύνορά μας
NEWSROOM
ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι η «μαζική επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Κολούμπια για την απομάκρυνση όσων διέκοπταν μια ειρηνική διαμαρτυρία
NEWSROOM