Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Η γνωστή παροιμία «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» έχει αλλάξει σε «η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται» κι αυτό χάρη στις σύγχρονες απόψεις περί διατροφής που αναδεικνύουν το πρώτο γεύμα της ημέρας στο πιο σημαντικό βήμα προς έναν καλύτερο τρόπο ζωής, όπου η υγεία και η ποιοτική τροφή συνδέονται απόλυτα. Στο ξεκίνημα της ημέρας χρειάζεσαι ένα πλούσιο μενού που συνδυάζει τέρψη και θρέψη για να σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια που απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής.


Κι αν σου φαίνεται βαρετό, δύσκολο ή χρονοβόρο να ετοιμάσεις το πιάτο που θα σε καλημερίσει, μέσω της υπηρεσίας delivered by efood, έρχονται στην πόρτα σου επιλογές σε καφέ και πρωινό από τα καλύτερα breakfast spots της Αθήνας που θα σου φτιάξουν την ημέρα. Από προτάσεις της γαλλικής κουζίνας, μέχρι ελληνικές πίτες και από energy bowls γεμάτα θρεπτικά συστατικά μέχρι γλυκές συνταγές για όσους ξυπνούν με μια μικρή υπογλυκαιμία, όλα όσα κάνεις όρεξη θα τα βρεις στην πλατφόρμα του efood για να κάνεις τα πρωινά του lockdown μια αξέχαστη εμπειρία στο σπίτι.


Οι γεύσεις που έχεις αγαπήσει στα αθηναϊκά στέκια έρχονται σε εσένα (αφού δεν μπορείς να πας εσύ) αλλάζοντας τη διάθεση και προσφέροντας όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Διάλεξε το πιάτο που προτιμάς, κάνε συνδυασμούς, φτιάξε το εβδομαδιαίο σου πλάνο και απόλαυσε πρωινό στο σπίτι delivered by efood.

Paul

Η γαλλική ατμόσφαιρα του Paul έρχεται για να κατακτήσει τις πρώτες ώρες της ημέρας με επιλογές που έχεις λατρέψει στο στέκι του κέντρου. Εννοείται ότι θα ξεκινήσεις με το αυθεντικό κρουασάν βουτύρου που θα σε ενθουσιάσει, ενώ πρέπει να δοκιμάσεις το Escargot raisins με κρέμα πατισερί και σταφίδες. Στις must επιλογές και η αυθεντική Quiche Lorraine που μυρίζει Γαλλίδα μαμά, αλλά και τα παραδοσιακά ψωμάκια από Νότια Γαλλία. Ό,τι κι αν δοκιμάσεις θα σε κάνει να αναφωνήσεις «ooh là là!», κάνε συνδυασμούς, φτιάξε το εβδομαδιαίο σου πλάνο και απόλαυσε πρωινό στο σπίτι delivered by efood.

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter

Lucca

Το all day café του Χολαργού σου προσφέρει μια σειρά από καφέδες και ροφήματα που φτάνουν σπίτι σου ζεστά και συνοδεύονται από τις κατάλληλες γεύσεις για να ολοκληρώσεις την πρωινή σου απόλαυση. Εκτός από αρωματικό espresso και cappuccino, στο μενού θα βρεις μοναδικές επιλογές από σοκολάτες (όπως η λευκή με raspberry & ρόδι) αλλά και εξαιρετικές προτάσεις για τσάι, χυμούς και πεντανόστιμα smoothies. Must try το Good vibes με γάλα αμυγδάλου, πορτοκάλι, μέλι, ταχίνι, βρώμη, κανέλλα, ginger & κουρκουμά για να νιώσεις μια ένεση ενέργειας που θα σε ακολουθεί όλη μέρα.

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter

Trick or treat

Αν το πρωί που ξυπνάς κολλάει λίγο το στόμα σου και θέλεις κάτι γλυκό για να πάρει μπροστά όλο το σύστημα, τότε το Trick or Treat γίνεται η απόλυτη επιλογή για πρωινό. Το μόνο δύσκολο είναι να επιλέξεις ανάμεσα στις λαχταριστές επιλογές που θα φέρουν τη μαγεία από το στέκι του Περιστερίου στο σπίτι σου. Το σοκολατένιο cake Harry Potter & the container of secrets, είναι από εκείνα που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς, καθώς και το αμερικάνικο cheesecake American sweet dream. Εξάλλου, είναι σίγουρο ότι μόλις ξεκινήσεις, απλά θα θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα.

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter

Happy Blender
Όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός καλού πρωινού συνδυάζονται σε διαφορετικά bowls και σε γεμίζουν ενέργεια προσφέροντας μοναδική γεύση. Το Happy Blender ακολουθώντας τη φιλοσοφία της υγιεινής διατροφής έχει να σου προτείνει συνταγές υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας που θα σε κερδίσουν με την πρώτη δοκιμή. Must try το Acai energy bowl με οργανικό acai με guarana, μπανάνα & γάλα αμυγδάλου, αλλά και το Chocolaty bowl με μπανάνα, γάλα αμυγδάλου, φυστικοβούτυρο, σοκολάτα & μέλι. Οι συνταγές του Happy Blender θα γίνουν το απόλυτο πρωινό ξύπνημα.

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter

Yoleni's

Η ελληνική παράδοση καταθέτει τη δική της άποψη περί πρωινού και ο Yoleni's στο Κολωνάκι ξέρει να την αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο. Οι περίφημες πίτες του έρχονται κάθε πρωί ολόφρεσκες, ζεστές και λαχταριστές φτιαγμένες με συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να σου προσφέρουν γεύση που μυρίζει παράδοση. Θρακιώτικη τυρόπιτα, Κοτόπιτα Μετσόβου, Γαλατόπιτα Μάνης, Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου. Ό,τι κι αν διαλέξεις, το πρωινό σου θα γίνει ένας καλός λόγος για να σηκώνεσαι από το κρεβάτι.

Το πρωινό στο σπίτι γίνεται η αγαπημένη στιγμή της ημέρας Facebook Twitter

Οι γεύσεις που θα βρεις στο efood αλλάζουν τις μέρες στο σπίτι, ξεκινώντας από το πρωί. Προτάσεις από τα καλύτερα μέρη για καφέ και πρωινό για να νιώσεις πραγματικά ότι τρως σαν βασιλιάς, όπως προστάζει η σύγχρονη διατροφή. Διάλεξε ανάμεσα σε αμέτρητες επιλογές και απλώς άνοιξε την πόρτα σου στην υπηρεσία delivered by efood, που φροντίζει να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου γεύσεις κάνοντας την παραμονή στο σπίτι λίγο πιο απολαυστική.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ