Η Γερμανία ενισχύει τη φύλαξη του κοινοβουλίου μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η Γερμανία ενισχύει τη φύλαξη του κοινοβουλίου μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο Facebook Twitter
EPA/OMER MESSINGER
0

Τα γεγονότα στις ΗΠΑ με την εισβολής το Καπιτώλιο, οδήγησαν τη γερμανική αστυνομία να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο κτίριο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου και γύρω από αυτό.

Αυτό αναφέρει στο φύλλο της που κυκλοφορεί η ταμπλόιντ Bild am Sonntag, επικαλούμενη ενημερωτική επιστολή του προέδρου της Bundestag, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προς τα μέλη της Βουλής.

Η αστυνομία του Βερολίνου έλαβε μέτρα, ενίσχυσε «τις δυνάμεις της στην περιοχή γύρω από το κτίριο του Ράιχσταγκ», φέρεται να ανέφερε ο Σόιμπλε στην επιστολή αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ακόμη, σημείωσε ότι ζήτησε να συνταχθεί αναφορά από το υπουργείο Εξωτερικών για τις ταραχές στην αμερικανική πρωτεύουσα και πρόσθεσε ότι θα «διασαφηνίσει», σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις αρχές στην πόλη-κρατίδιο του Βερολίνου, «ποια συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν για την ασφάλεια του κοινοβουλίου».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε την Πέμπτη ότι τα μέτρα προστασίας σημαντικών κτιρίων στο Βερολίνο «τροποποιούνται».

Το άλλοτε κτίριο του Ράιχσταγκ, η έδρα του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, βρίσκεται πολύ κοντά στην αμερικανική πρεσβεία καθώς και άλλα ακίνητα τα οποία συνδέονται με τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM