Ουγγαρία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που ουσιαστικά απαγορεύει την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια

Ουγγαρία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που ουσιαστικά απαγορεύει την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια Facebook Twitter
Ο Βίκτορ Όρμπαν (Πηγή φωτό EPA)
0

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε το νομοσχέδιο που ουσιαστικά αποκλείει τα ομόφυλα ζευγάρια από την υιοθεσία παιδιών.

Στο νομοσχέδιο, που είχε καταθέσει η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, αναφέρει ότι μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά, ενώ για τους ανύπαντρους απαιτείται ειδική άδεια από το υπουργείο Οικογενειακών Θεμάτων. Στην Ουγγαρία απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Επίσης, το κοινοβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του Συντάγματος, που αφορά πάνω από δέκα άρθρα μεταξύ των οποίων ένας νέος ορισμός της οικογένειας ως την ένωση ενός πατέρα, που είναι άνδρας και μιας μητέρας, που είναι γυναίκα. Με αυτό τον τρόπο τροποποιήθηκε το υπάρχον άρθρο, για να αποκλειστούν οι άλλες μορφές οικογενειών.

Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις για την υιοθεσία παιδιών από ανύπαντρους ή μέλη οικογενειών, «ο βασικός κανόνας είναι ότι μόνο παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί, δηλαδή ένας άνδρας και μια γυναίκα που είναι παντρεμένοι», αναφέρει στο νομοσχέδιο η υπουργός Δικαιοσύνης, Τζούντιτ Βάργκα, σύμφωνα με το Reuters. 

Έως τώρα, η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ήταν δυνατή στην Ουγγαρία μόνο αν ο ένας από τους δύο συντρόφους υπέβαλε αίτηση, ως ανύπαντρος.

Διεθνής Αμνηστία: Μαύρη μέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για μαύρη μέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ομοφοβικοί και τρανσοφοβικοί αυτοί νόμοι, που κάνουν διακρίσεις, είναι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επίθεσης των ουγγρικών αρχών στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, επεσήμανε ακόμη ο διευθυντής της οργάνωσης.

«Αυτή είναι μια μαύρη μέρα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Ουγγαρίας και μια μαύρη ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτοί οι νέοι ομοφοβικοί και τρανσοφοβικοί νόμου, που κάνουν διακρίσεις και πέρασαν εσπευσμένα με την πρόφαση της πανδημίας, είναι μόνο η τελευταία επίθεση στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, από τις ουγγρικές αρχές», τόνισε ο Ντέιβιντ Βιγκ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα νομοσχέδια περιορίζουν περαιτέρω τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ παιδιών και γονιών στην Ουγγαρία, επεσήμανε από την πλευρά της η Κατρίν Χουγκεντούμπελ, της ILGA. «Τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά θα αναγκαστούν να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τους περιορίζει να εκφράσουν την ταυτότητά τους και παιδιά σε όλη την Ουγγαρία θα στερηθούν ασφαλείς και στοργικές οικογένειες, καθώς η υιοθεσία περιορίζεται μόνο σε παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM