Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα επισκεφθεί «LGBT-free» ζώνη στην Πολωνία

Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα επισκεφθεί «LGBT-free» ζώνη στην Πολωνία Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Clément Beaune, δήλωσε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος, σε συνέντευξη με το περιοδικό Têtu.

«Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο περιοδικό, απαντώντας σε ερώτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ευρώπη. Στο γιατί αποφάσισε να κάνει coming out τώρα, είπε ότι ήθελε να δείξει πως η ομοφυλοφιλία του δεν αποτέλεσε εμπόδιο στο να γίνει υπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη- που θα δημοσιευθεί ολόκληρη την Τετάρτη- ο Beaune υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί «ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ» της Πολωνίας στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως και ότι θα στηρίξει οργάνωση για το δικαίωμα της άμβλωσης, στην ίδια χώρα.

Στην Πολωνία, εκατοντάδες δήμοι έχουν ανακηρυχθεί «LGBT-free» ζώνες, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές ευρωπαϊκές αντιδράσεις. Τον Αύγουστο η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις πόλεις που έχασαν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για αυτή την απόφασή τους.

«Δεν θα ήθελα να πουν οι άνθρωποι ότι μάχομαι ενάντια στις "LGBT-free" ζώνες επειδή είμαι γκέι. Θα ήταν προσβολή να πουν ότι ηγούμαι μίας μάχης για τον εαυτό μου. Όμως, ως υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έχω επιπλέον ευθύνη. Πρέπει να δώσω μάχη για την ανοχή», δήλωσε ο 39χρονος.

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM