Ιατροδικαστές: Σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας οι κηδείες - Τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους νεκρούς

Ιατροδικαστές: Σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας οι κηδείες - Τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους νεκρούς Facebook Twitter
Pixabay
0

Τον κίνδυνο που ελλοχεύει από νεκρούς με κορωνοϊό που δεν είχαν εξεταστεί πριν καταλήξουν και κηδεύονται κανονικά, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων. 

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πρόεδρος της Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, ανέφερε τις περιπτώσεις ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα που πεθαίνουν στα σπίτια τους και «υπογράφει ο παθολόγος της οικογένειας» χωρίς να τους έχει γίνει τεστ για Covid-19.

Όπως είπε, μιλώντας στο Star, σε αυτές τις περιπτώσεις ούτε τα γραφεία τελετών προετοιμάζονται καταλλήλως αλλά ούτε και οι συγγενείς.  

«Είναι σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας», υπογράμισσε ο κ. Λέων, όταν μία σορός ασθενούς με κορωνοϊό αντιμετωπίζεται όπως οι υπόλοιπες.

Όπως τόνισε, σίγουρα εντοπίζεται πρόβλημα με τη νόσο τις πρώτες ώρες ή και τις πρώτες ημέρες μετά τον θάνατο ενός ασθενούς με Covid-19. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε προβλέπονται επιπλέον μέτρα από τον ΕΟΔΥ, με ειδικούς σάκους μεταφοράς και επιπλέον προστατευτικά μέτρα, που συνοδεύονται από ειδικές διαδικασίες κατά την τελετή και την ταφή. 

«Όταν κάποιος πεθάνει χωρίς να έχει νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομείο, δεν ξέρουμε αν έχει πεθάνει όντως από κάτι άλλο ή από Covid-19», επισήμανε ο κ. Λέων προτείνοντας να γίνεται τουλάχιστον ένα rapid test σε κάθε σορό, ώστε «να μην πέσουμε στην παγίδα». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ελλάδα / Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας για την υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή: Ο δημοσιογράφος δεν είναι μέλος μας

Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα μας και δεν αναγνωρίζεται ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, διευκρινίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε) 
LIFO NEWSROOM
Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή του Μηχανογραφικού - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Ανοίγει η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων από υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε Δημόσιες Σχολές Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)
LIFO NEWSROOM
ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Ελλάδα / Τροχαίο στο Αγρίνιο: «Δεν ήταν σε κατάσταση ούτε να τον δούμε» λέει ο πατέρας του 21χρονου - Ερευνάται η εμπλοκή και τρίτου ΙΧ

Οι γονείς του 21χρονου εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο νεαρός και ειδοποιήθηκαν ότι ο νεκρός άνδρας που απανθρακώθηκε, ήταν το παιδί τους
LIFO NEWSROOM