LIVE!

Ιατροδικαστές: Σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας οι κηδείες - Τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους νεκρούς

Ιατροδικαστές: Σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας οι κηδείες - Τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους νεκρούς Facebook Twitter
Pixabay
0

Τον κίνδυνο που ελλοχεύει από νεκρούς με κορωνοϊό που δεν είχαν εξεταστεί πριν καταλήξουν και κηδεύονται κανονικά, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων. 

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πρόεδρος της Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, ανέφερε τις περιπτώσεις ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα που πεθαίνουν στα σπίτια τους και «υπογράφει ο παθολόγος της οικογένειας» χωρίς να τους έχει γίνει τεστ για Covid-19.

Όπως είπε, μιλώντας στο Star, σε αυτές τις περιπτώσεις ούτε τα γραφεία τελετών προετοιμάζονται καταλλήλως αλλά ούτε και οι συγγενείς.  

«Είναι σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας», υπογράμισσε ο κ. Λέων, όταν μία σορός ασθενούς με κορωνοϊό αντιμετωπίζεται όπως οι υπόλοιπες.

Όπως τόνισε, σίγουρα εντοπίζεται πρόβλημα με τη νόσο τις πρώτες ώρες ή και τις πρώτες ημέρες μετά τον θάνατο ενός ασθενούς με Covid-19. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε προβλέπονται επιπλέον μέτρα από τον ΕΟΔΥ, με ειδικούς σάκους μεταφοράς και επιπλέον προστατευτικά μέτρα, που συνοδεύονται από ειδικές διαδικασίες κατά την τελετή και την ταφή. 

«Όταν κάποιος πεθάνει χωρίς να έχει νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομείο, δεν ξέρουμε αν έχει πεθάνει όντως από κάτι άλλο ή από Covid-19», επισήμανε ο κ. Λέων προτείνοντας να γίνεται τουλάχιστον ένα rapid test σε κάθε σορό, ώστε «να μην πέσουμε στην παγίδα». 

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Ελλάδα / «Να χαίρεστε τη ματωμένη σας τηλεθέαση»: Αντίδραση συγγενών θυμάτων 17 Νοέμβρη για τη συνέντευξη Κουφοντίνα

Οι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης επισημαίνουν ότι «οι θεσμικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί της χώρας αρνούνταν επί δεκαετίες να δώσουν λόγο στους τρομοκράτες, κάτι που ανατράπηκε τώρα»
THE LIFO TEAM
ΚΗΦΙΣΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 92ΧΡΟΝΟΣ

Ελλάδα / Κηφισιά: Συνελήφθη 33χρονη για τη δολοφονία 92χρονου το 2017 - Κατηγορείται για κλοπή 130.000 ευρώ

Η γυναίκα κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και για διακεκριμένη κλοπή σε υπόθεση που καταγγέλθηκε το 2023
THE LIFO TEAM