Ζακ Γουίλιαμς: «Πέρασε πολύς καιρός μέχρι ο πατέρας μου να ζητήσει βοήθεια»

Ζακ Γουίλιαμς: «Πέρασε πολύς καιρός μέχρι ο πατέρας μου να ζητήσει βοήθεια» Facebook Twitter
Jamie McCarthy/WireImage for Timo Wallets LLC/Getty Images
0

Ο γιος του Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ζακ, μίλησε για τη σημασία της ψυχικής υγείας έξι χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα του.

Σε συνέντευξη στο «The Dr. Oz Show», ο Ζακ Γουίλιαμς αναφέρθηκε στις «σκοτεινές στιγμές» που αντιμετώπισε μετά την απώλεια του πατέρα του, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2014 σε ηλικία 63 χρόνων.

«Γνώριζα τον αγώνα του μπαμπά μου κατά της κατάθλιψης, εμφανίζονταν κατά καιρούς, όπως και ο εθισμός, και έκανε μεγάλες προσπάθειες για να έχει μια καλή ζωή και να διατηρεί την ψυχική του υγεία. Έδινε καθημερινές εξετάσεις», είπε.

«Αυτό που παρατηρούσα ήταν ότι πέρασε πολύς καιρός μέχρι να ζητήσει βοήθεια, ενώ ήταν εκεί για τους άλλους. Ήταν σαφές ότι έδινε αγώνες για την ψυχική του υγεία σε όλη του τη ζωή, τουλάχιστον έτσι όπως εγώ το βίωσα», πρόσθεσε.

Ο Ζακ παραδέχτηκε ακόμα ότι μετά τον θάνατο του πατέρα του βρέθηκε κι αυτός να παλεύει με την κατάθλιψη και τον εθισμό, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζονταν βοήθεια.

«Έπιασα πάτο. Έπινα για να μην σκέφτομαι. Αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε», θυμάται. «Σηκωνόμουν το πρωί και ήταν σαν να έχω αποσυνδεθεί, και πως δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω. Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει».

Για τον Ζακ, λέει ότι η εύρεση «μορφών θεραπείας, που σχετίζονται όχι μόνο με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και με τη σύνδεση με τους ανθρώπους», βοήθησε πάρα πολύ την ψυχική του υγεία.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες του που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Πολιτισμός / 100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Από το «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» μέχρι το «Γκρίζο Γατί», ο Μάνος Χατζιδάκις έντυσε με μουσική τόσο τις πιο σκοτεινές όσο και τις πιο ανέμελες ιστορίες του ελληνικού σινεμά
LIFO NEWSROOM
Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

Πολιτισμός / Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

«Ας θυμόμαστε πόσο σκληρά κρίθηκε, ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες και όταν τους θέλουμε 'στα μέτρα μας'», έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζένιφερ Λόπεζ και Φρέντι Κρούγκερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρέντι Κρούγκερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζένιφερ Λόπεζ από αύριο στους κινηματογράφους

Το δράμα γύρω από την ηχογράφηση του εμβληματικού άλμπουμ «Nebraska», η μιούζικαλ εκδοχή του «Φιλιού της Γυναίκας Αράχνης», το ντεμπούτο του youtuber Κρις Στάκμαν «Shelby Oaks» και η επανέκδοση του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ