Εμβόλιο Pfizer: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας θα μπορούσε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό και τον επόμενο μήνα»

Εμβόλιο Pfizer: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας θα μπορούσε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό και τον επόμενο μήνα» Facebook Twitter
EPA
0

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα μπορούσε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 ακόμα και τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Matt Hancock.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την άποψη ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα μπορούσε να ξεκινήσει και πριν από τα Χριστούγεννα, εάν το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech λάβει το πράσινο φως.

«Ζήτησα από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του εμβολιασμού κατά της Covid-19. Αυτό που μπορώ να πω για το χρονοδιάγραμμα είναι ότι εάν, οι ευρωπαϊκές αρχές εγκρίνουν του εμβόλιο, θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό τον επόμενο κιόλας μήνα, με το μεγαλύτερο μέρος βέβαια να διατίθεται με το νέο έτος », δήλωσε ο υπουργός.

Πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει «έντονη πολιτική πίεση» για να ξεκινήσει η διάθεση εμβολίων ωστόσο αξιωματούχος της κυβέρνησης τόνισε ότι «η επιταγή είναι κοινωνική, ιατρική και οικονομική, όχι μόνο πολιτική».

Η διαθεσιμότητα του εμβολίου Pfizer / BioNTech εξαρτάται τώρα από το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης για να αποφασίσει εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια. Η Pfizer είπε αυτήν την εβδομάδα ότι το εμβόλιό της είναι 95% αποτελεσματικό και σε δοκιμές σε ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι ευπαθείς ομάδες. Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα από το MHRA να αξιολογήσει την καταλληλόλητα του εμβολίου της Pfizer.

Ο μέσος αριθμός νέων ημερήσιων λοιμώξεων που καταγράφηκαν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε την τελευταία εβδομάδα σε 22.287, από 24.430 την προηγούμενη εβδομάδα. «Αυτά τα στοιχεία είναι πολλά υποσχόμενα και δείχνουν ότι η δεύτερη κορυφή είναι ισοπεδωτική», είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχει ολόκληρο σχέδιο για το πώς θα λειτουργούσε το αρμόδιο υπουργείο στην «τεράστια εφοδιαστική πρόκληση» για την απόκτηση, αποθήκευση, διανομή και χορήγηση του εμβολίου.

Το σχέδιο προβλέπει ότι το εμβόλιο θα σταλεί από το εργαστήριο παραγωγής του σε κουτιά κατάψυξης που θα περιέχουν 195 φιαλίδια του εμβολίου, καθένα από τα οποία θα περιέχει πέντε δόσεις. Ο ξηρός πάγος στα κουτιά διπλής μεμβράνης θα διατηρήσει το εμβόλιο στην απαιτούμενη θερμοκρασία των -75 βαθμών Κελσίου.

Μόλις φτάσει στη Βρετανία, θα μεταφερθεί με φορτηγό σε ένα δίκτυο τουλάχιστον 50 αποθηκών φαρμάκων που προμηθεύουν ήδη το 92% των φαρμάκων της χώρας και παραδίδουν φάρμακα καθημερινά σε 16.500 νοσοκομεία, φαρμακεία και κέντρα υγείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο Martin Sawer, εκτελεστικός διευθυντής του Healthcare Distribution Association, ο οποίος εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες της αποθήκης, δήλωσε ότι το εμβόλιο θα διατηρηθεί σε ειδικά σχεδιασμένους καταψύκτες ακραίων χαμηλών θερμοκρασιών που αποκτήθηκαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Μόλις ληφθεί μια παραγγελία από τα κέντρα εμβολιασμού, τα αποθέματα θα μετακινηθούν σε «τεράστια ψυγεία» για απόψυξη για τρεις ώρες και, αφού ξεπαγώσουν, θα τοποθετηθούν σε ψυγεία φορτηγά αμέσως για διανομή.

Τα κουτιά μπορούν να παραμείνουν αποθηκευμένα στις απαιτούμενες θερμοκρασίες έως και έξι μήνες. Αλλά μόλις ανοίξει και ξεπαγώσει, οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να κάνουν έναν δύσκολο αγώνα ενάντια στον χρόνο για να διασφαλιστεί η σωστή διάθεση του εμβολίου. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αδελφοί Μενέντεζ εξετάζονται για αποφυλάκιση μετά από 35 χρόνια

Διεθνή / Οι αδελφοί Μενέντεζ εξετάζονται για αποφυλάκιση μετά από 35 χρόνια

Οι Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ θα εμφανιστούν ενώπιον του συμβουλίου αποφυλάκισης της Καλιφόρνια για να διεκδικήσουν την αποφυλάκισή τους, μετά από δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα για τη δολοφονία των γονιών τους.
LIFO NEWSROOM
Γερμανός στρατιωτικός προς ΝΑΤΟ: «Μην είστε αφελείς» - Θα χρειαστούν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για την Ουκρανία

Διεθνή / Γερμανός στρατιωτικός προς ΝΑΤΟ: «Μην είστε αφελείς» - Θα χρειαστούν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες για την Ουκρανία

Ο συνταγματάρχης Andre Wuestner, επικεφαλής της Ένωσης Γερμανικών Ένοπλων Δυνάμεων, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην υποτιμούν το στρατιωτικό έργο
LIFO NEWSROOM
Ο Καναδάς στρέφεται σε Σουηδία και Φινλανδία για στρατιωτικές συμφωνίες μετά τις απειλές Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς στρέφεται σε Σουηδία και Φινλανδία για στρατιωτικές συμφωνίες μετά τις απειλές Τραμπ

Ο Καναδάς επιδιώκει στενότερη συνεργασία με Σουηδία και Φινλανδία σε άμυνα και εμπόριο, μειώνοντας την εξάρτησή του από τις ΗΠΑ, μετά τις απειλές Τραμπ για προσάρτηση
LIFO NEWSROOM
Ρώμη: Ξεναγός πέθανε από θερμοπληξία καθώς έκανε τουρ στο Κολοσσαίο

Διεθνή / Ρώμη: Ξεναγός πέθανε από θερμοπληξία καθώς έκανε τουρ στο Κολοσσαίο

Μετά τον θάνατο ξεναγού λόγω υπερβολικής ζέστης, ενώ οδηγούσε ομάδα στο Κολοσσαίο, οι ενώσεις ξεναγών της Ρώμης ζητούν αλλαγή των θερινών ωραρίων για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών
LIFO NEWSROOM
Σύλληψη Ουκρανού στην Ιταλία για δολιοφθορά στους Nord Stream – Στο μικροσκόπιο Γερμανών εισαγγελέων

Διεθνή / Σύλληψη Ουκρανού στην Ιταλία για δολιοφθορά στους Nord Stream – Στο μικροσκόπιο Γερμανών εισαγγελέων

Στην Ιταλία συνελήφθη Ουκρανός ύποπτος για τον βομβαρδισμό των αγωγών Nord Stream το 2022 - Η υπόθεση αναζωπυρώνει το μυστήριο γύρω από μία από τις πιο τολμηρές δολιοφθορές στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Δυτική Όχθη: «Να ακυρωθεί αμέσως» - 21 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο εποικισμού που ενέκρινε το Ισραήλ

Διεθνή / Δυτική Όχθη: «Να ακυρωθεί αμέσως» - 21 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο εποικισμού του Ισραήλ

Αν υλοποιηθεί θα οδηγήσει στη διχοτόμηση των παλαιστινιακών εδαφών, καταργώντας οποιαδήποτε εδαφική συνέχεια και ενταφιάζοντας την ιδέα του παλαιστινιακού κράτους
LIFO NEWSROOM
Στοιχεία σοκ του Ισραηλινού στρατού: Σκοτώνουν κατά 83% αμάχους στη Γάζα

Διεθνή / Στοιχεία σοκ του Ισραηλινού στρατού: Σκοτώνουν κατά 83% αμάχους στη Γάζα

Απόρρητα στοιχεία ισραηλινής στρατιωτικής πληροφορίας δείχνουν ότι οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στη Γάζα είναι άμαχοι, ενώ ο αριθμός των μαχητών φαίνεται να έχει υπερβολικά υψηλή αναφορά
LIFO NEWSROOM