Φον ντερ Λάιεν: Εφικτή η αδειοδότηση των εμβολίων για τον κορωνοϊό στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου

Φον ντερ Λάιεν: Εφικτή η αδειοδότηση των εμβολίων για τον κορωνοϊό στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο χρονικός ορίζοντας αδειοδότησης εμβολίων για τον κορωνοϊό και τo πακέτο ανάκαμψης απασχόλησαν, μεταξύ άλλων τους ηγέτες της ΕΕ στην τηλεδιάσκεψη των 27.

Το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας είναι πιθανό να καθυστερήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε κονδύλια της ΕΕ σε μια στιγμή που το μπλοκ των 27 εθνών βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Εκατομμύρια επιχειρήσεις περιμένουν μια απάντηση» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τόνισε «αυτό το πακέτο είναι απαραίτητο για την οικονομική μας ανάκαμψη» και ότι πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν. «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η πλειοψηφία συμφώνησε με τον συμβιβασμό».

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σημείωσε πως: «υπάρχει συναίνεση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, αλλά όχι για τον μηχανισμό του κράτους δικαίου».

Αναφορικά με τον κορωνοϊό τα ζητήματα που τέθηκαν, όπως ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ, ήταν τα τεστ, ο εμβολιασμός, η άρση των περιορισμών και ο συντονισμός.

Σχετικά με τις εξελίξεις για το εμβόλιο κατά της Covid-19, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έκανε λόγο «ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μας λέει η υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας, που είναι το πολύ πολύ πρώτο βήμα, για να είναι δυνατόν να βγουν στην αγορά για τη BioNTeck και τη Moderna, θα μπορούσε να συμβεί νωρίς το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου εάν όλα προχωρήσουν τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα» τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «εργαζόμαστε σε μία εκστρατεία εμβολιασμού για να στηρίξουμε τα κράτη μέλη στο ζήτημα της επικοινωνίας, αναφορικά με τη σημασία των εμβολίων».

Μπουρλά: Διανομή του εμβολίου σε λίγες ώρες μετά την έγκριση

 

Χθες, ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε πως η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει στη διανομή του εμβολίου για τον κορωνοϊό «μέσα σε λίγες ώρες» μετά την επίσημη έγκρισή του.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ανέφερε πως η Pfizer μπορεί να ξεκινήσει τη διανομή των 20 εκατομμυρίων δόσεων που έχουν ήδη παραχθεί. Τα εμβόλια θα αποστέλλονται στις χώρες μόλις λάβουν έγκριση από τις αρμόδιες αρχές αυξάνοντας την πιθανότητα για «κανονικοποίηση της κατάστασης», αλλά επισήμανε ότι ο κόσμος θα πρέπει να δείξει «υπομονή» καθώς η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM
Πεντάγωνο: Ο Χέγκσεθ έθεσε υπό έρευνα 300 υπαλλήλους μετά τον θάνατο του Τσάρλι Κερκ

Διεθνή / Πεντάγωνο: Ο Χέγκσεθ έθεσε υπό έρευνα 300 υπαλλήλους μετά τον θάνατο του Τσάρλι Κερκ

Το Πεντάγωνο διερευνά 300 υπαλλήλους για σχόλια στο διαδίκτυο μετά τη δολοφονία του ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ, προκαλώντας συζήτηση για πολιτική βία και πειθαρχικά μέτρα στον στρατό των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Το Όσλο ελπίζει να παραστεί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο στην τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Το Όσλο ελπίζει να παραστεί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο στην τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης

Αναφερόμενος στο πολιτικό βάρος της βράβευσης, ο Φρίντνες υπογράμμισε ότι η απόφαση της επιτροπής στέλνει ένα μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας και κατά του αυταρχισμού
LIFO NEWSROOM
Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Διεθνή / Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ την αναγνώρισε ως ενοποιητική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας τις ακούραστες προσπάθειές της, παρά τις σοβαρές απειλές που αντιμετώπισε
LIFO NEWSROOM
Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Διεθνή / Συναγερμός στην Ινδονησία για διαρροή ραδιενέργειας μετά τον εντοπισμό μολυσμένων γαρίδων στις ΗΠΑ

Ραδιενεργή μόλυνση με Καίσιο-137 εντοπίστηκε σε βιομηχανική ζώνη της Τζακάρτας, προκαλώντας ανάκληση προϊόντων, έρευνες και ανησυχία για τις εξαγωγές θαλασσινών της Ινδονησίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM