ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Τα φρούτα, η ισορροπημένη οξύτητα του γλυκού και οι ωραίες υφές χαρακτηρίζουν τις περισσότερες δημιουργίες του Μπάμπη Ζιντίλη.
0

Μέλος της dream team των Ελλήνων ζαχαροπλαστών, με πορεία σε εστιατόρια όπως το Funky Gourmet και το Opso του Λονδίνου, ο Μπάμπης Ζιντίλης μόλις άνοιξε τον δικό του χώρο στα νότια προάστια και δοκιμάσαμε πρώτοι τα ξεχωριστά γλυκά του.


Στις βιτρίνες του Σουit, που μοιάζει περισσότερο με tiki bar παρά με κλασικό ζαχαροπλαστείο, συναντά κανείς γλυκά με τίτλους οικείους αλλά και γεμάτα προσωπικότητα, πολύ ισορροπημένα και τεχνικά προχωρημένα. Το όξινο εμφανίζεται συχνά δίπλα στο γλυκό για να το αναδείξει και τίποτα δεν είναι λιγωτικό ή βαρετό.


Μια απίθανη κρέμα λεμόνι με μαρέγκα λάιμ είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή στη δουλειά του pastry chef, με όλη την ένταση του λεμονιού και ένα έξτρα τραγανό μπισκότο αμυγδάλου, περασμένο από λευκή σοκολάτα και βούτυρο κακάο.


Κάτω από τον κρεμαστό κήπο και τα μπαμπού μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στην crème brûlée, που αποκτά άλλη διάσταση με την προσθήκη passion fruit, την bitter μους σοκολάτας με τα brownies και την καραμέλα βουτύρου ή τη δροσερή κρέμα γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα και crumble αμυγδάλου.

Σύντομα θα γίνεται pairing των γλυκών με κρασιά και ποτά που θα μπορεί να πάρει κάποιος για να απολαύσει μαζί με την παρέα του στο σπίτι. 


Τα φρούτα, η ισορροπημένη οξύτητα του γλυκού και οι ωραίες υφές χαρακτηρίζουν τις περισσότερες δημιουργίες του Μπάμπη Ζιντίλη. Όλα τα crumble φτιάχνονται με μπισκότο που περνιέται από σοκολάτες για να θωρακίζεται και να διατηρεί το άλλο αγαπημένο στοιχείο του pastry chef, το απολαυστικά τραγανό.

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Στην ομάδα του Μπάμπη Ζιντίλη βρίσκεται και η Μαρία Ράπτη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Αλέξανδρος Κονιάρης. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Και ενώ όλα γίνονται με πολύ καλής ποιότητας πρώτες ύλες και εξελιγμένη τεχνική, οι τιμές έχουν κρατηθεί συνειδητά σε προσιτό επίπεδο. «Τα γλυκά μας είναι για όλους, οι τιμές τους κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 3-3,50 ευρώ. Θέλαμε να είναι προσιτά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Αυτήν τη στιγμή το ζαχαροπλαστείο είναι το μόνο μέρος που φωτίζεται σε έναν κεντρικό δρόμο του Παλαιού Φαλήρου, λόγω της κατάστασης. Δεν ήθελα ο κόσμος να διστάζει να έρθει να δοκιμάσει» λέει ο Μπάμπης Ζιντίλης, ενώ μας παρουσιάζει το προφιτερόλ με χειροποίητα σουδάκια, crumble με καβουρδισμένο καρπό και μια κρέμα από λευκή σοκολάτα και βανίλια, αντί για σαντιγί, για λίγο πιο ενδιαφέρουσα και σύνθετη γεύση.


«Είχα την ιδέα να συνδυάσω λίγο το ζαχαροπλαστείο με το μπαρ. Ο χώρος να ξεφεύγει σε έναν βαθμό από το κλασικό, ψυχρό ζαχαροπλαστείο, να παίζουμε μουσική. Να υπάρχει χρώμα στον χώρο και επικοινωνία στην εξυπηρέτηση» συνεχίζει. Σύντομα, μάλιστα, θα γίνεται pairing των γλυκών με κρασιά και ποτά που θα μπορεί να πάρει κάποιος για να απολαύσει μαζί με την παρέα του στο σπίτι. Τα γλυκά θα προτείνονται σε συνδυασμό με ένα προσεγμένο ρούμι, με κάποιο premium κονιάκ κ.ο.κ., με στόχο μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Μια απίθανη κρέμα λεμόνι με μαρέγκα λάιμ είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή στη δουλειά του pastry chef. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Στα γυάλινα ποτηράκια του Σουit θα βρεις ακόμη ένα εξαιρετικό cheesecake λάιμ με μαρμελάδα φράουλα και χειροποίητο μπισκότο, μια καρυδόπιτα γεμάτη αρωματικά που συνοδεύεται από κρέμα πατισερί και λίγη κανέλα, αλλά και μια τάρτα αμυγδάλου που μοιάζει με donut.

Τάρτες αλλά και γλυκά ταψιού, όπως το γαλακτομπούρεκο, δεν λείπουν από την γκάμα του καινούργιου ζαχαροπλαστείου, ενώ τα μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη και θα είναι διαθέσιμα 12 μήνες τον χρόνο.

Σουit, Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, 210 9886192

«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Τα μελομακάρονα ξεκίνησαν ήδη και θα είναι διαθέσιμα 12 μήνες τον χρόνο. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
H τάρτα αμυγδάλου που μοιάζει με donut. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Γεύση
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ